Annons
Annons

Formstark blågul stjärnkvartett när SVT sänder Nations Cup från Falsterbo

Tillsammans med Cicci BJN gör Wilma Hellström kometkarriär i svenska hopplandslaget. Nästa uppgift är Nations Cup i Falsterbo 2024

Foto: Roland Thunholm

Nationshoppning inför fulla Falsterboläktare. Hur härligt låter inte det? Snart är väntan över. Fredagen 12 juli klockan 13.00 går 2024 års startskott och förbundskaptenen är redo.
– Det blir ett starkt lag med mycket erfarenhet och några av Sveriges just nu bästa hästar och ryttare, säger Henrik Ankarcrona.

Det är inte svårt att förstå att förbundskaptenen ser fram emot att leda sitt Sverige vid en av årets höjdpunkter vad gäller nationshoppning. Henrik von Eckermann/Iliana, Wilma Hellström/Cicci BJN, Emma Emanuelsson/Canbella Blue PS och Amanda Landeblad/For Killy är laget för dagen.

– Jag tror mycket på det här laget och tror att de har bra chanser att utmana bland annat fjolårets segrare, Schweiz, säger Henrik Ankarcrona.

Henrik von Eckermann/Iliana och Amanda Landeblad/For Killy var båda ytterst nära dubbelnolla i Aachen; för båda ekipagen föll sista hindret i omgång 2. Wilma Hellström/Cicci BJN och Emma Emanuelsson/Canbella Blue PS kommer båda från ett finfint GCT i Stockholm sista helgen i juni. Wilma slutade tvåa och Emma sjua i LGCT GP Stockholm.

LÄS MER: De rider internationell hoppning i Falsterbo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Henrik och Iliana behöver ingen resumé, de har gjort starka resultat och var med och tog EM-guld i fjol. Wilma och Cicci är ett väldigt starkt ekipage som radat upp fantastiska resultat.

Förbundskaptenen börjar med att presentera de två som var med i EM-guldlaget 2024.

– Henrik och Iliana behöver ingen resumé, de har gjort starka resultat och var med och tog EM-guld i fjol. Wilma och Cicci är ett väldigt starkt ekipage som radat upp fantastiska resultat och visat vad de verkligen kan leverera när det gäller.

De var ju fantastiskt bra i Stockholm för någon vecka sen och förtjänar verkligen chansen.

Han går sedan vidare till två ekipage som också de imponerat stort senaste tiden.

– Det ska bli väldigt kul att se vad Emma och Canbella Blue PS kan prestera. De var ju fantastiskt bra i Stockholm för någon vecka sen och förtjänar verkligen chansen. Amanda har levererat flera gånger på högsta nivå och bevisade senast i Aachen att hon verkligen har på denna nivå att göra, sammanfattar förbundskaptenen de två som gör superkvartetten komplett.

Sverige möter bland annat Schweiz med förra årets GP-vinnare Martin Fuchs och regerande Europamästaren Steve Guerdat. För Tyskland ska också GP-vinnaren från Aachen; Andre Thieme, vara på plats.

Startlistor och resultat Falsterbo 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så här sänder SVT Sport Nations Cup fredagen 12 juli:

Omgång 1
SVT1 och SVT Play klockan 13.00– 15.40

Omgång 2
16.10-16.30 SVT1 och SVT Play
16.30- 17.30 Kunskapskanalen och SVT Play

Kommentator: Anna-Maria Fredholm
Expertkommentator: Lotta Björe

Länk till sändning på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Equisport sänder utanför Sverige

Så här går det till:

Tävlingen avgörs över två omgångar på höjden 1,60. De åtta bästa lagen går vidare till omgång 2.

Startordningen i omgång 2 är omvänd.

De tre bästa resultaten av fyra i varje omgång räknas.

Skulle Sverige inte vara bland de åtta bästa lagen går man vidare till omgång 2 som extra lag, under förutsättning att man inte är fler än 8 fel bakom sist kvalificerade lag.

Resultaten i de båda omgångarna räknas ihop. Slutar två lag på samma antal fel hoppar en ryttare för respektive lag om för vinst. För andra placeringar avgör tiden där laget med kortast tid placeras högst.

EEF Series är det europeiska ridsportförbundets serie för nationshoppningar, och den näst högst internationella serien. League of Nations är den högsta och där ingår Sverige som en av världens tio bästa nationer. Utöver dessa två serier rids fristående nationshoppningar hos en rad arrangörer som exempelvis Aachen, Piazza di Sienna och Falsterbo.

Publicerad:

Aktuellt