Annons
Annons

Lottningen klar - så startar lagen i finalen av Folksam Ponnyallsvenska i Falsterbo

Foto: Roland Thunholm

Foto: Roland Thunholm

Under fredagskvällen var det lottdragning och mingel med trygghetstema för de tolv lag som ska göra upp om medaljerna i lag-SM i ponnyhoppning i Falsterbo i helgen.

Det är dags för Falsterbo Horse Show 2024 och på fredagskvällen samlades lagen som under helgen gör upp i Folksam Ponnyallsvenska, som också är lag-SM och som för första gången avgörs under Falsterbo Horse Show.

Det var många glada lag som anlände till lottdragningen på fredagskvällen. Efter lite mingel och mat var det med stor spänning som ryttare och lagledare gick fram och drog sina lotter för att se i vilken ordning de skulle starta. Först ut var Växjöortens FK, som för första gången rider finalen i Folksam Ponnyallsvenska och fick startnummer 5.

Alexander Kercevic från Folksam ropade upp lagen under lottningen, och berättade efteråt varför Folksam väljer att vara en del av ridsporten.

– Vi gillar eliten och vi gillar lika mycket bredden. Särskilt gillar vi er unga. Därför känns det så fantastiskt roligt att se så många talangfulla ryttare här på plats i Falsterbo! Vi ser fram emot att se många fina ritter och spännande tävlingar på hög nivå. Det gör oss extra stolta över att vara en del av ridsporten, sade han.

Trygghet i fokus
Hela kvällen hade fokus på trygghet. Efter lottdragningen kom Nicole Holmén upp på scen och pratade om trygghet genom att dela med sig av sina erfarenheter av inte minst ponny-SM och lagtävlingar. Hon lyfte särskilt vikten av att bygga ett tryggt lag tillsammans, för både hästar och människor.

– Var en schysst kompis, heja på varandra, stötta varandra i både med- och motgång, sade hon.

Nicole berättade också hur viktig hennes syster hade varit för henne i hennes ponnyframgångar och hur viktigt det är att ha trygga människor runt sig. Hon fortsatte med att säga:

– Var snälla mot varandra. Vi behöver inte hat på sociala medier. Det är inte okej att man gömmer sig bakom en skärm och trycker ner någon annan, du blir inte heller bättre av det. Höj i stället varandra.

Efter middagen samlades alla ute vid dressyrbanan för en clinic med Nicole, innan det var dags att ladda batterierna för morgondagens första omgång, klockan 10.00 på Falsterbobanan.

Preliminära starttider 6 och 7 juli:

6/7:
10.00-12.00 - Omgång 1, Falsterbobanan

7/7:
09.00 - Individuell hoppning, Falsterbobanan
10.00 - Omgång 2, Hopparenan

Startordning:

 1. Equality Riders
 2. Södertälje RK
 3. Österlens RK
 4. Vetlandaortens RF
 5. Växjöortens FK
 6. Nytorp Equestrian
 7. Trollhättans SR
 8. Hittarps RK
 9. Jump Club RF
 10. Hagens RF
 11. Gävle RS
 12. Vindelns RK

I första omgången startar alla lag och därefter går de sex bästa vidare till andra omgången på söndagen.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sändning i Equisport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt