Annons
Annons

Tio starka hoppnationer klara för Nations Cup i Falsterbo

Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Tio av världens bästa hoppnationer kommer till start i årets femstjärniga Nations Cup-hoppning fredagen den 12 juli under Falsterbo Horse Show.

Intresset för en inbjudan till Falsterbo Horse Show 2024 har varit enormt. Därför väljer Falsterbos Organisationskommitté att i år välkomna hela tio nationer till nationshoppningen, i stället för de traditionsenliga åtta. Som arrangör gläds man åt det stora intresset bland internationella ryttare:

– Det känns otroligt roligt att vi år efter år fortsätter att vara ett toppval för världens bästa hoppnationer, framförallt ett mästerskapsår som 2024. Falsterbo Horse Show är en anrik och viktig tävling och ryttarna älskar att komma hit, det är en unik tävlingsplats, med hög stämning och en fantastisk och kunnig publik, säger Jana Wannius, ordförande Falsterbo Horse Show.

Bland de lag som kommer till start i Agria Falsterbo Nations Cup 2024 återfinns flera av världens just nu bästa hoppnationer. Det svenska hopplaget utmanas av fjolårets Nations Cup-segrare Schweiz. Dessutom kommer Frankrike, Japan, Irland, Nederländerna, Tyskland, USA, Norge och Italien till start för att tillsammans göra upp om 200 000 Euro i prispengar.

Ett kärt återseende för Falsterbopubliken blir Irland som inte varit lagdeltagare i Falsterbo sedan 2018 då de slutade tvåa i nationshoppningen efter en dramatisk omhoppning mot Nederländerna, Sverige och Italien. Michael Blake, Chef d’Equipe för det irländska laget ser fram emot att återvända till Falsterbo:

– Falsterbo är en av världens bästa hästtävlingar, med en publik som både förstår och vill se sporten. Det är underbart att Falsterbo har bevarat och behållit gräsbanan, för det är den bästa platsen för hoppning!

Om betydelsen av nationshoppning och förväntningarna inför årets Falsterbo Horse Show säger Michael:
– För mig är Nations Cup oerhört viktigt! Det är en tävlingsform med mycket spänning för både publik och ryttare där det handlar om att hålla för pressen och försvara sitt lands stolthet. På två timmar ska du hoppa en hel bana två gånger, med två vattenhinder, samtidigt som du vet att dina lagkamrater är beroende av dig. Vi kommer ärrade till Falsterbo (efter 2018) och vi skulle gärna vilja göra något åt det. Vi kommer inte att förlora. Det är något som är säkert!

Ännu mer säkert är att vårt svenska hopplag inte kommer att ge bort en seger lättvindigt.

Kolla in Falsterbo Horse Show Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för program och biljetter

Agria Falsterbo Nations Cup är en så kallad "stand alone" Nations Cup med samma upplägg som flertalet andra Nations Cup-tävlingar under 2024, däribland Aachen, Rom och Hickstead.

Publicerad:

Aktuellt