Annons
Annons

Johanna Due-Boje åtta i världscupfinalen!

Foto: Haide Westring

Hon hade hoppats på att klättra några placeringar i küren och så blev det också. Johanna Due-Boje red ihop 76,118 procent och en åttondeplats i dressyrens världscupfinalavslutning i Omaha, USA.

- Jag är jättestolt över både mig själv och Mazy, att vi har lyckats hålla ihop två sådana här bra ritter på vårat första stora mästerskap, säger en känslosam Johanna Due-Boje efter ritten.

Med Mazy Klövenhöj (äg: Annette Karlsson) visade Johanna Due-Boje upp ett vackert kürprogram till irländska toner ur Lord of the Dance. Efter onsdagens inledande Grand Prix-program var målet att gå ut och satsa lite mer och njuta lite mer.

Det var väldigt häftigt att få rida inför den amerikanska publiken.

- Jag är mycket mer nöjd med känslan idag. Mazy var verkligen på g, men hon var ändå med mig. Det var väldigt häftigt att få rida inför den amerikanska publiken. Jag kände verkligen deras stöd, säger Johanna.

Mazy är i toppform och glänste i küren där hon visade många fina kvaliteter.

Foto: Haide Westring

Domarna gillade också vad de såg och gav fina poäng för bland annat passage och övergångar piaff-passage. Resultatet 76,118 procent är Johannas tredje bästa resultat någonsin och väldigt nära personbästa på 76,550.

Jag är jätteglad och jättenöjd och så stolt över Mazy.

- Jag hade tyvärr en liten taktmiss, eller galoppanslag, i ena travökningen, men det får jag ta på mig helt själv. Annars hade jag en superfin känsla, säger Johanna, som kan sammanfatta en riktigt lyckad vecka i Omaha.

- Jag är jätteglad och jättenöjd och så stolt över Mazy.

Nöjd är även förbundskapten Bo Jenå, som är imponerad över vad han sett Johanna prestera inne på banan i sin karriärs hittills största uppgift.

Hon är helt grym inne på banan.

- Tionde var bra i förrgår, åtta är ännu bättre idag. Hon är helt grym inne på banan, säger han, och fortsätter:

- Hon har ett mycket bra fokus. Det är jätte-jättebra ridet och jag är väldigt nöjd med hennes insats.

Jessica von Bredow-Werndl höll för favorittrycket och red hem sin andra raka världscuptitel i sadeln på TSF Dalera BB.

Foto: Haide Westring

Regerande mästaren försvarade titeln

Tyska superekipaget Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB åkte till världscupfinalen som klara favoriter. Och de höll för trycket. Med hela 90,482 procent säkrade de sin andra raka världscupfinalseger, klart före resterande konkurrenter.

Där bakom slog sig danska Nanna Skodborg Merrald lite överraskande in på en andraplats med Blue Hors Zepter efter en superfin och harmonisk ritt på personbästa 87,146 procent. Därmed fick Isabell Werth, som red ihop 85,761 med DSP Quantaz, se sig förpassad till tredjeplats.

Se det igen på SVT

SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se hela klassen igen. Det blir också en repris lördag förmiddag klockan 08:20-12:25 i SVT 1.

Resultat

FEI Dressage World Cup Final, Grand Prix Kür:
1) Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland, TSF Dalera BB 90,482%
2) Nanna Skodborg Merrald, Danmark, Blue Hors Zepter 87,146
3) Isabell Werth, Tyskland, DSP Quantaz 85,761
8) Johanna Due-Boje, Sverige, Mazy Klövenhöj 76,118

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Missat något?

HÄR hittar du alla nyheter och resultat Länk till annan webbplats. från världscupfinalerna i hoppning och dressyr i Omaha, USA.

Publicerad:

Aktuellt