Annons
Annons

Henrik von Eckermann trea inför avgörandet

Foto: Haide Westring

Det blev en tuff andra omgång av hoppningens världscupfinal. Flera ryttare hade stolpe ut. Henrik von Eckermann och King Edward ligger trea inför lördagens avgörande, endast ett fel bakom ledarna.

Banbyggare Bernardo Costa Cabral satte verkligen ryttarna på prov i torsdagens 160-hoppning med omhoppning. Flera av storfavoriterna rasade i resultatlistan när bommarna föll. Bland de som rev bort sig fanns Scott Brash, McLain Ward och Daniel Deusser.

Han kändes faktiskt bättre idag än vad han gjorde igår. Även om vi hade ett nedslag.

Henrik von Eckermann och King Edward (äg: Dufour Stables) gick ut sist i startfältet och det såg länge bra ut. Men så föll hinder nummer nio, ett räcke ur sväng.

- Tyvärr ett nedslag, men han kändes faktiskt bättre idag än vad han gjorde igår. Även om vi hade ett nedslag, säger Henrik von Eckermann, och fortsätter:
- Igår var jag i två gånger och bommarna låg kvar. Idag var jag i en gång och den bommen trillade tyvärr.

Med en riktigt snabb tid slutade det svenska ekipaget på tionde plats i klassen, som snabbaste ”fyrafelare”. När ställningen räknas samman totalt och placeringar räknats om till antal fel betyder det att Henrik och King Edward ligger trea totalt, endast ett fel bakom Andreas Schou, Danmark, och Pius Schwizer, Schweiz, som delar ledningen på noll fel.

Det kommer att vara väldigt tight inför lördagen. Ingenting är helt förlorat ännu.

- Det kommer att vara väldigt tight inför lördagen. Ingenting är helt förlorat ännu, konstaterar Henrik.

- Det kommer inte att ligga i mina händer tyvärr, som jag hade velat, men med två nollor på lördag så kan det nog ändå se väldigt bra ut. Vi får hålla hoppet uppe och koncentrera oss på lördag.

Cicci BJN är i toppform. Wilma Hellström ser fram emot revansch på lördag. 

Foto: Haide Westring

Känslan före felen

För Wilma Hellström är det också den goda känslan hos Cicci BJN (äg: WH Sporthorses) som dominerar när dagen sammanfattas. Men 12 fel var inte vad hon hade räknat med i en ritt som länge såg ut att gå mot felfritt.

- Jag är besviken såklart. Det var inte alls det resultat jag hade önskat idag. Cicci kändes faktiskt väldigt fin, säger hon direkt efter ritten.

Det är små marginaler. Vi kan bara göra det bättre på lördag.

Även för Wilma och Cicci var det hinder nio som föll först.
- Kanske att jag tänkte lite för mycket framåt över räcket. Jag måste titta på filmen några fler gånger. Men hon kändes verkligen superfin. Hon gav väldigt bra hoppning, säger Wilma, och konstaterar:

- Jag är ändå glad över att Cicci känns så bra. Det är små marginaler. Vi kan bara göra det bättre på lördag.

Repris i SVT

SVT 1 sänder en repris av nattens tidshoppning klockan 10:20-13:25 fredag förmiddag. Alla sändningar finns också på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ställning efter omg 1 + 2:

Longines FEI Jumping World Cup Final:
1) Pius Schwizer, Schweiz 0 fel
1) Andreas Schou, Danmark 0 fel
3) Henrik von Eckermann, Sverige 1 fel
12) Wilma Hellström, Sverige 11 fel

Se hela ställningen HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Finalrundor på lördag

På lördag (natten mot söndag svensk tid) avgörs världscupfinalen i hoppning. De 30 bästa ryttarna efter de två första omgångarna får starta i finalrunda A. Därefter startar de 20 bästa totalt i finalrunda B.

Tidsprogram, upplägg och regler hittar du HÄR Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt