Annons
Annons

Felfri inledning av Johanna och Mazy

Foto: Haide Westring

Livets första världscupfinalstart är avklarad. Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj glänste och red hem en topp-10-placering i dressyrens inledande Grand Prix-klass i Omaha, USA.

- Vi hade inga större misstag, det var det som var målet idag. Det är första gången för oss på en sån här stor tävling och man vill inte flyga runt hela jordklotet och göra alla besvikna, säger en känslosam Johanna efter ritten.

- Det är så mycket som kan hända och man vill bara ta sig igenom programmet och överleva. Jag är jätteglad och nöjd över Mazys insats.

Det är så mycket som kan hända och man vill bara ta sig igenom programmet och överleva.

15-åriga Mazy Klövenhöj gillar amerikansk mark. Ända sedan hon kom ut ur karantänen i söndags har hon varit full av energi och hittat på en del bus under träningspassen i den stora arenan. Men Johanna lyckades hålla stoet på mattan i onsdagens Grand Prix.

- Hon är oftast väldigt laddad och man måste rida varje steg. Men hon var bra med mig idag. Det känns väldigt skönt att man kan lita på sig själv i sådana här sammanhang. Att man kan hålla ihop det. Steg ett var att rida utan större misstag och hålla tungan rätt i mun. Sen kanske vi kan höja ribban i nästa steg och satsa högre, säger Johanna.

Det känns väldigt skönt att man kan lita på sig själv i sådana här sammanhang. Att man kan hålla ihop det.

Domarna belönade ekipaget med 69,876 procent. En liten bit ifrån personbästa på 71,043, men fina siffror i den tuffaste konkurrens ekipaget någonsin varit i. En av domarna, franska Jean-Michel Roudie, hade dessutom Johanna och Mazy uppe på 72,065 procent. Totalt blev det en tionde plats när klassen summerades.

- Jag hade önskat lite mer poäng, men jag är kanske lite okänd i de här sammanhangen fortfarande, konstaterar Johanna.

Det var en riktigt bra ritt. Felfritt, mjukt och fint.

Förbundskapten Bo Jenå var nöjd med vad han såg.
- Det var en riktigt bra ritt. Felfritt, mjukt och fint. Vi hade hoppats på lite mer poäng från domarna, säger Bo Jenå, och berättar att det var fler som tyckte att Johannas ritt var värd mer.

- Tyska förbundskaptenen Jonny Hilberath kom också fram och sa att han tyckte att poängen var lite för låga.

Nu laddar Johanna upp för den avgörande küren som rids natten till lördag svensk tid.
- Min kür är fin, men kanske lite för lätt om man jämför med de bästa. Jag hoppas att vi kan hålla ihop det och göra lite bättre piaff och passage och piruetter, säger hon.

Se Johannas ritt

På SVT Sport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se hela Johannas ritt och en intervju med henne och Bo Jenå.

Resultat

Regerande världscupmästaren Jessica von Bredow-Werndl, från Tyskland, tog väntat hem segern i sadeln på TSF Dalera BB. Därefter red landsmaninnan Isabell Werth in på andra plats medan danska Nanna Skodborg Merrald tog hem tredjeplatsen.

FEI Dressage World Cup Final, Grand Prix:
1) Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland, TSF Dalera BB 79,922%
2) Isabell Werth, Tyskland, DSP Quantaz 77,485
3) Nanna Skodborg Merrald, Danmark, Blue Hors Zepter 76,165
10) Johanna Due-Boje, Sverige, Mazy Klövenhöj 69,876

Fullständiga resultat FEI Dressage World Cup Final Grand Prix Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt