Annons
Annons

Wilma och Quinti von Hof GP-laddade med pallplats

Wilma Hellström lotsade Quinti von Hof till en fin tredjeplats i lördagens 1,45-hoppning inför jublande Friendspublik. 

Foto: Roland Thunholm

Hon var med och tog EM-guld för Sverige och matchar nu sin näst största stjärna mot helgens största klass på SIHS. Men redan i lördagens tidshoppning över 1,45-hinder gav de formbesked med en tredjeplats.

Peder Fredricson var snabbast med Vroom de La Pomme men rev ett hinder sent banan. I stället tog Jerôme Guery hand om segern före Harrie Smolders. Och bakom silvermedaljören från VM i Herning 2022 och totalvinnaren på Global Champions Tour blev Wilma Hellström trea. Med det var bästa svensk för dagen med en felfri ritt där hon inte satsade 100 procent mot klockan.

Wilmas EM-guldhäst Cicci BJN laddar stora uppgifter längre fram och den svenska publiken fick i stället njuta av kraftpaketet Quinti von Hof. Han har under året etablerat sig på internationell toppnivå tillsammans med Wilma och bland annat varit tvåa i fyrstjärnig GP i Fontainebleau, Frankrike.

På söndagen avgörs Grand Prixn på Sweden International Horse Show. Dit kommer Wilma Hellström och Quinti Von Hof med pallplats som uppladdning.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Startlistor och resultat SIHS 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändningar på TV4 Play och TV12 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt