Annons
Annons

När allt stämde kom Elviras drömseger: ”Kramade alla”

En mycket lycklig Elvira Aaby Ericsson red ärevarv på Pickachu ter Elzen eter vinsten i höstfinalen av Arena Youth Tour 2023.

Foto: Roland Thunholm

En av årets viktigaste ungdomsklasser stod för dörren på fredagen när startskottet gick för höstfinalen av Arena Youth Tour på SIHS. Då var Elvira Aaby Ericsson och Pickachu ter Elzen bäst av alla
– En väldigt härlig vinst, jag kramade alla runt mig när det var klart, säger vinnaren.

Hon har precis avslutat prisutdelningen inne på Friends mäktiga arena och segerbanderollen sitter fortfarande på. Att vinna inför fulla läktare på en tävling av internationell karaktär är mycket att ta in. Lyckotårar rinner rikligt och stilla.

– Jag tror bara att alla runt om mig betyder så mycket och man inser hur mycket de gör för mig och det är det som gör mig så himla glad nu, säger Elvira Aaby Ericsson.

För nästan exakt en månad sedan tog hon hem silver på junior-SM seger men segern i Arena Youth Tour är karriärens hittills största. Och den kom på en utmanande bana.

Det var en svår bana och många hade fel. Då tänkte jag att nu ska jag f-n gå nolla.

Höjden var 1,40 för juniorerna och 1,45 för de unga ryttarna, de tekniska svårigheterna fanns där och arenans tydliga prägel av topparrangemang gav ytterligare ett lager av svårighet.

– Det var en svår bana och många hade fel. Då tänkte jag att nu ska jag f-n gå nolla, säger Elvira Aaby Ericsson, som var ensam dubbelt felfri i grundomgång och omhoppning.

Igår var jag väldigt nervös och försiktig och hade liksom ingen riktig plan. I dag var det mer nu ”SKA” jag göra det och nu höll jag ihop det.

Beslutsamheten fanns, hon höll i planen och lyfte sig från gårdagens kvalklass där hon hade totalt tio fel och slutade på 14:e plats.

– Igår var jag väldigt nervös och försiktig och hade liksom ingen riktig plan, tänkte mer att ”nu kör jag” och då gick det inte så bra. I dag var det mer nu ”SKA” jag göra det och nu höll jag ihop det.

Eter vinsten i höstfinalen är  Elvira Aaby Ericsson en av åtta ryttare som är klara för vårfinalen som avgörs på Gothenburg HOrse Show i februari 2024.

Foto: Roland Thunholm

 

Vad tänkte du när segern var klar?

Jag blev jätteglad och kramade alla runt omkring mig. Så roligt, säger Elvira.

För nästan precis en månad sedan tog hon silver på Inomhus-SM i Borås. Då hette vinnaren Liam Nilsson men på fredagen blev det ombytta roller.

Det kommer jag att tänka tillbaka på, att det var jag före Liam nu.

Helsingborgsryttaren fick fyra fel efter nedslag i omhoppningen men slutade tvåa före Emil Jönsson tack vare snabbaste tiden bland de med fyra fel.

– Det kommer jag att tänka tillbaka på, att det var jag före Liam nu, säger Elvira med glimten i ögat.

De 4 bästa juniorerna och 4 bästa unga ryttarna från fredagens höstfinal har nu kvalat direkt till vårfinalen av Arena Youth Tour. Den avgörs under Gothenburg Horse Show i februari och ytterligare fyra i varje ålderskategori har fortarande chans att kvala in.

Fullständiga resultat från höstfinalen Arena Youth Tour Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Startlistor och resultat SIHS 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändningar på TV4 Play och TV12 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt