Annons
Annons

Stark blågul hoppstart på SIHS - dubbelt svenskt på pallen

Publikfavoriterna Peder Fredricson och Sv Vroom de la Pomme Z startade SIHS 2023 med pallplats.

Foto: Roland Thunholm

På torsdagskvällen smög hoppningen på Sweden International Horse Show i gång med en 1,45-hopppning över två faser. Peder Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson tog sig hela vägen upp på pallen i klassen där Sverige dominerade topp 10.

Peder Fredricson lämnade förra årets SIHS med en GP-seger i tävlingarnas sista hoppklass. Och väl tillbaka på arenan starkt präglad av julstämning gav han publiken direkt en chans att jubla. Tillsammans med framtidshästen Vroom de La Pomme fick han banan, designad av svenske banbyggaren Peter Lundström, att se ut att vara åt det lätta hållet. Det handlade inte om full satsning mot klockan och marginalen upp till vinnande Jür Vrieling var en och en halv sekund.

Rolf-Göran Bengtsson red sin EM-guldhäst Zuccero samt nioåriga Lyjanair och fyra felfria faser inledde SIHS för den sedan länge Tysklandsbaserade supersvensken. Snabbast i Stall Bengtsson för dagen var Lyjanair som var drygt två tiondelar bakom Fredricsons Sv Vroom de La Pomme Z.

Harrie Smolders på plats åtta och Olivier Philippaerts på plats tio var de enda förutom vinnaren som stoppade svenskarna från att helt lägga beslag på de tio första platserna i resultatlistan. Publiken fick se storstjärnorna Malin Baryard-Johnsson, med Diamantino 16 och Harley Davidsson, och Jens Fredricson med Markans Cosmopolit få en stabil och felfri start på årets Sweden International Horse Show när de red in på plats fyra, fem och sex.

På fredagen väntar en 1,45- hoppning och en 1,50-klass. Men innan dess står bland annat show, julstämning, inomhusfälttävlan och dressyr i världsklass på programmet. Nu är allt igång!

Läs mer: Så sänder TV4 från Sweden International Horse Show Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till sändningarna på TV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.4
Fullständigt resultat i klassen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Startlistor och resultat SIHS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Program SIHS 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt