Annons
Annons

Nu drar årets hästfest igång!

Foto: Svens Lindvall/Bildbyrån

Efter ännu ett otroligt år inom svensk ridsport är det dags för höstens stora fest – Sweden International Horse Show på Friends Arena i Stockholm.
- Det är en tuff tävling, extremt hård konkurrens, säger Malin Baryard Johnsson, sportchef och tävlingsryttare under helgen.

Tävlingarna börjar under torsdagen och fortsätter hela helgen, med ett fullspäckat schema som även sänds live på TV4.

Evenemanget bjuder på både tävlingar och show i världsklass. Det blir bland annat islandshästar, tornerspel och julshow. I de internationella hoppklasserna, som börjar redan på torsdagen, möter elva av världens högst rankade utländska hoppryttare de sju bästa svenska ekipagen. Under helgen gör ryttarna upp i hela fem hoppklasser.

- Vi ser fram emot fantastiska tävlingar, det kommer bli superspännande och jättehög nivå, säger Event Director Christin Ericsson.

Malin Baryard Johnsson, som både är sportchef för evenemanget och själv tävlar under helgen, håller med.

- De som varit här vill alltid komma tillbaka, så vi har flera återkommande ryttare. Så det är en tuff tävling, extremt hård konkurrens, säger hon.

Malin Baryard Johnsson är sportchef för SIHS 2023.

Foto: Roland Thunholm

Toppekipage i dressyr och fälttävlan

Även världseliten inom dressyr och fälttävlan kommer till Friends Arena för att göra upp i tävlingarna Top 10 Dressage och Top 10 Indoor Eventing. Redan på torsdagskvällen får publiken se fälttävlansekipagen inta arenan. På fredag förmiddag får publiken en första glimt av dressyrryttarna under deras öppna träning där de finslipar det sista inför lördagens och söndagens tävlingar.

- Jag är jättestolt över startfältet. I dressyr har vi både världsettan och världstrean här med sina bästa hästar. Och naturligtvis våra egna ryttare Therese Nilshagen och Patrik Kittel, säger Tinne Vilhelmson Silfvén, från Lövsta Stuteri, som sponsrar både Top 10-tävlingen i dressyr och klasserna för unga hästar och ryttare; Lövsta Future Challenge.

Lördag kväll är det dags för fyrspannskörning då världens bästa kuskar gör upp om världscuppoäng.

- I körningen är det spännande att vårt wild card Fredrik Persson tävlar. Det är jätteroligt att se att den satsning som Fredrik gjort under flera år nu gett resultat, säger Tobias Mattsson, Show Director för evenemanget.

Sweden International Horse Show är som världens största inomhustävling oerhört populär bland både ryttare och publik. Malin Baryard Johnson, som själv tävlat flera gånger på eventet, lyfter hur mycket ryttarna uppskattar att rida för publiken i Stockholm.
- De som varit här vill alltid komma tillbaka, de tycker att det är otroligt häftigt med det publikstöd vi har i Friends Arena.

Se hela programmet för SIHS här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt