Annons
Annons

Superlöftet presenterade sig när Rolf-Göran tog pallplats

Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero slutade trea i Göteborgs Trophy 2023.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Sent på lördagskvällen tog en ny världsstjärna plats i rampljuset med en tredjeplats i prestigefyllda Gothenburg Trophy – lägg namnet Zuccero på minnet.
– Just nu är det inget som säger att Paris 2024 inte skulle kunna gå, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Det är stora ord från en mästare som vet vad det krävs för att ställas mot de allra bästa på den största internationella scenen. Men det Zuccero (äg: Holsteiner Verband) hittills har visat ger honom ingen anledning att sikta någon annanstans än väldigt högt.

– Han är minst lika bra som de riktigt bra hästarna jag har haft. Han är atletisk, han är försiktig, han vill vara modig, han är lätt att rida…han hoppar så fint bak, jag tror vi är på rätt spår. Gör vi en bra plan så… nu tar vi det steg för steg och så ser vi vart det landar, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Med en briljant och felfri grundomgång av det svenska ekipaget dånade det magnifika svenska hemmajublet som blivit Scandinaviums signum.

Han gick unghästklasserna och började sen smyga sig upp på 1,45. Då märkte man att det fanns ju inga hinder för någonting.

Efter avslutad omhoppning blev det till slut en tredjeplats efter Victor Bettendorf (Luxemburg) och Marc Dilasser (Frankrike). Men med ytterligare ett kvitto på vilket stjärna han matchar var det en Rolf-Göran som såg mer än nöjd ut efteråt.

– Han svänger inte riktigt snabbt nog än för att slå de här ekipagen. En häst måste lära sig att hoppa i hög fart och sedan rulla tillbaks direkt och Zuccero flyter lite i svängarna än så länge. Så jag fick ändra mig lite på något ställe där jag inte fick honom med mig.

Zuccero har alla kvaliteter som krävs för att bli en internationell topphäst. 2024 matchas han av Rolf-Göran Bengtsson mot OS i Paris.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

När fick du första känslan av hur bra han är?

– Vi hade honom i vårt stall som sjuåring och givetvis såg jag redan då att detta var något extra. Sedan fick jag honom som åttaåring, men då är det ju fortfarande lite på lek så att säga. Så gick han de unghästklasserna och började smyga sig upp på 1,45 och då märkte man att det fanns ju inga hinder för någonting, säger Rolf-Göran.

Och det fina är att han hoppar fint utomhus också, det vet vi.

Nu väntar en inomhustävling till i danska Herning, sedan blickar det nya stjärnekipaget mot utomhussäsong där vad som helst kan anas.

– Och det fina är att han hoppar fint utomhus också, det vet vi. Det visade han i Kanada på Spruce Meadows där han var med och gjorde det jättebra utan alltför mycket rutin ens.

I samma klass tändes också en ny svensk ryttarstjärna på allvar. 23-åriga André Brandt slutade 11:a med fyra fel och tog med det sista placering i sin debut i femstjärnig GP.

Även han imponerade på Rolf-Göran Bengtsson.
– Jättebra, en riktigt fin debut. Det såg riktigt fint ut både idag och igår, lite oturligt på ett ställe där. Men överlag mycket, mycket bra.

Resultat

Gothenburg Trophy , GP 1,55-hoppning med omhoppning: 1) Victor Bettendorf, Luxemburg, Mr.Tac, 0+0 fel,37,52 sek 2) Marc Dilasser, Frankrike, E2k Abricot Ennemmelle, 0+0 fel, 38,30 sek 3) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Zuccero, 0+0 fel, 39,55 sek 7) Henrik von Eckermann, Sverige, Iliana, 4 fel, 67,49 sek 9) Evelina Tovek, Sverige, Moeboetoev/d Roshoeve, 4 fel, 69,22 sek 11) André Brandt, Sverige El Qlassico TT, 4 fel, 70,76 sek

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt