Annons
Annons

Bader och Brandt vinnare av Lövsta Future Challenge hoppklasser

Foto: Pernilla Hägg

På söndagen avgjordes både Lövsta Future Challenge unghästfinal i hoppning och vem som var bästa U25-ryttare under Gothenburg Horse Show.

Efter en rafflande omhoppning kunde Felix Bader med Laganixx säkra segern i Lövsta Future Challenge Jumping för de unga hästarna. För Felix blev vinsten extra känslosam. Laganixx är nämligen såld och dagens runda var ekipagets allra sista ritt tillsammans.

Även om det såklart är lite bitterljuvt att lämna ifrån sig en häst som Laganixx är jag tacksam för den resan vi gjort tillsammans.

- Jag är superglad för min runda här idag och även glad över möjligheten att få tävla här på Gothenburg Horse Show. Även om det såklart är lite bitterljuvt att lämna ifrån sig en häst som Laganixx är jag tacksam för den resan vi gjort tillsammans, säger en känslosam Felix efter ritten.

Andraplatsen gick till Ellen Brunes med Miami Heat (äg Madlen Johnson) och tredjeplacerad blev Douglas Lindelöw med hingsten Asterix de Couleur (äg Stall Fulltofta).

Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping, var både glad och stolt efter dagens final;

- Det är verkligen roligt att se de unga hästarna hoppa så fint här inne idag. Det är en maffig arena och en utmanande bana, men alla hästarna hanterade det fint.

Det visar att vi inte bara har lovande unga hästar i Sverige, utan även duktiga unghästutbildare.

- Något som är extra kul att se är att topp två var hästar som kvalat hit, Laganixx via Champion of the Youngsters och Miami Heat via Breeders Trophy. Det visar att vi inte bara har lovande unga hästar i Sverige, utan även duktiga unghästutbildare. Vi är glada att vi kan ge dem båda möjligheten att rida under Gothenburg Horse Show, avslutar Emelie.

André Brandt bästa U25-ryttare

Under Gothenburg Horse Show avgörs även finalen i Lövsta Future Challenge Jumping för U25-ryttare. Där gick segern till André Brandt, som har haft en strålande helg här i Göteborg. Förutom erfarenheten får han även med en prischeck på hela 25 000 kronor, en nyhet för året.

Det har varit så mäktigt att få rida här och jag är så nöjd och stolt över Elvis.

- Det har varit så mäktigt att få rida här och jag är så nöjd och stolt över Elvis (El Qlassico TT), som har hoppat så fint här. Det är inspirerande att få komma och rida på femstjärniga tävlingar som den här, säger han.

De fem U25-finalisterna har samlat poäng i samtliga klasser under veckan, förutom världscupen och vissa specialklasser. De unga talangerna har visat sig väl framme och tagit placeringar i flertalet klasser.

Mer information om Lövsta Future Challenge Jumping hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad:

Aktuellt