Annons
Annons

Orden om ritten som gav Alexandra storseger: ”Precis det vi vill se”

Alexandra Nordenson och Roxanne red felfritt och imponerade mest av alla på landslagsledningen – det gav dem segern i Sverigeponnyn på Gothenburg Horse Show.
– Det betyder jättemycket för mig, det är det största i min karriär, säger vinnaren.

De felfria finalekipagen skiljdes åt med hjälp av den poäng för inverkan på sin ponny som de fick efter bedömningen av förbundskapten Henrik Ankarcrona och Anna-Clara Pettersson, assisterande landslagsledare för ungdomar.

– Det var nervöst att bli bedömd av dem, de är ju typ ganska…alltså stora personer… Att vänta på poängen var också jättenervöst, men den blev ju jättebra, säger Alexandra Nordenson om de 51.80 som av henne segern före Selma Boström med Boten Anna som slutade på 50.70.

Ja, Alexandra hade kunnat vara lugn för inverkansdomarna gillade vad de såg.

– Väldigt fin och rytmisk runda hela vägen, kunde verkligen stötta ponnyn med det hon behövde vilket gör precis den harmoniska ridningen som vi vill se, säger Anna-Clara Pettersson.

Hon vill samarbeta och gör allt för sin ryttare. Lite busig kan hon vara också.

Sin fina poäng fick Alexandra efter en runda i ett nära fullsatt Scandinavium med nära 11 000 på läktaren.

– Det var så coolt att skritta upp i arenan, det var lite svårt att koppla bort att det var så stor tävling, jag satt liksom och tänkte att snälla, snälla, snälla nu gör vi detta bra och jag har ju världens bästa ponny, säger Alexandra.

Roxanne är 14 år och har varit hos Alexandra i snart ett år.

– Hon är pigg, snäll, kan vara lite sur bara ibland. Hon vill samarbeta och gör allt för sin ryttare när man har lärt känna henne. Lite busig kan hon vara också.

Vad har du för mål nu?

Jag vill debutera Lätt A och kanske sen rida lilla rundan på SM.

Det är ju just det att man ska kunna fokusera och hitta rätt inverkan så att allting stämmer hela vägen runt, det är inte alltid så lätt.

Nu är årets Sverigeponny avgjord; 34 ekipage kom till start i inledande semifinalen, 10 gick vidare till final och på pallen stod till slut Alexandra Nordenson, Selma Boström och Nellie Svensson. Alla de 34 unga ryttarna som kom från Sveriges alla hörn till Göteborg Horse Show för en av sitt livs största upplevelser har skäl att vara nöjd.

– Väldigt bra ridning, det känns som att de har varit väl förberedda. Den största boven i det här kan ju vara nerverna, ridningen hos samtliga har varit bra men det är ju just det där att man ska kunna fokusera och hitta rätt inverkan så att allting stämmer hela vägen runt, och det är inte så lätt ibland. Men som sagt, de har gjort de väldigt bra, säger Anna-Clara Pettersson.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt