Annons
Annons

Första segraren korad i LFC International U25-dressyr

Foto: Roland Thunholm

Den nya serien Lövsta Future Challenge International U25 Dressage har fått sin första seriesegrare. Nederländernas Marten Luiten med Fynona tog hem titeln under Gothenburg Horse Show. Evelina Söderström var bästa svensk på fjärde plats.

Den helt färska, internationella GP-serien för U25-ryttare med Lövsta Future Challenge som förlaga har under säsongen gjort tre stopp. De första två omgångarna arrangerades på danska Vilhelmsborg och i holländska Amsterdam. Den sista och avgörande deltävlingen tog plats under Gothenburg Horse Show i Scandinavium.

Klar serievinnare

Marten Luiten har med Fynona vunnit två av tre deltävlingar genom seger i Amsterdam och i Göteborg på fina 77,005 procent. En mäktig segercheck på 100 000 kr får följa med hem till Nederländerna och göra återfärden extra lätt.

Hon är väldigt speciell för mig, hon gör alltid sitt bästa på banan, och varje dag.

- Det här var definitivt en av mina bästa ritter, hon fortsatte vara avspänd genom hela programmet trots den enorma atmosfären i arenan. Hon är väldigt speciell för mig, hon gör alltid sitt bästa på banan, och varje dag, säger Marten Luiten, som njöt av att rida i Scandinavium.

- Det är speciellt att tävla i så fina arenor med publik och atmosfär, som vi har fått göra genom den här serien.

Evelina Söderström och Cilantro var bästa svenska ekipage vid premiärhelgen för säsong 23/24 med Lövsta Future Challenge International Dressage. Bilden är tagen i samband med tourens stopp på GHS 2023.  

Foto: Roland Thunholm

Evelina Söderström bästa svensk

Med 71,640 procent red Evelina Söderström in på fjärde plats med sin Cilantro. Därmed var de bästa svenska ekipage och tog ett kliv upp från fredagens Grand Prix där de var femteplacerade.

Det är en väldigt mäktig arena och det kändes att det var mycket publik idag.

- Det är en väldigt mäktig arena och det kändes att det var mycket publik idag. Det var en härlig atmosfär och häftigt att rida kür därinne, säger Evelina efter ritten, och fortsätter:

- Jag hade en väldigt bra känsla på framridningen, men sen blev han lite låg när jag kom in så jag fick påminna honom om att komma upp mer. Jag hade också en miss i ettorna (galoppombyten i varje), men jag tyckte att han var väldigt fin i traven.

Långsiktig satsning

Lövsta Future Challenge som nationell serie etablerades för cirka tio år sedan.

- Nu har vi utvecklat det konceptet och har tagit klivet ut internationellt. Den här serien är den största satsningen vi genomfört hittills och vår ambition är att det ska bli en längre satsning, säger Kristina Berggren Fur, som är representant för Lövsta Future Challenge-serien med Lövsta som huvudsponsor bakom initiativet.

Den här serien är den största satsningen vi genomfört hittills.

- Att som vi gjort i år låta unga ryttare få känna på de större tävlingarna i samband med världscupdeltävlingarna är ett perfekt sätt att inspirera U25-ryttarna framåt, avslutar Kristina.

Resultat

Här hittar du hela resultatlistan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för Lövsta Future Challenge International U25 Dressage

Publicerad:

Aktuellt