Annons
Annons

Jeanna Högberg femma i världscupdressyren

Foto: Roland Thunholm

Det var dansk dynamit i Scandinavium när världscupdressyren inleddes med Grand Prix. Bästa svenska ekipage var Jeanna Högberg och Astoria på femte plats.

Danska ryttarna Carina Cassöe Krüth på Heiline's Danciera och Nanna Skodborg Merrald på Blue Hors Zack tog hand om de båda topplaceringarna i Grand Prix-klassen under Gothenburg Horse Show. Med 78,217 respektive 76,674 procent var de klart före resten av startfältet.

Foto: Roland Thunholm

- Jag grät efteråt, man lägger ned så mycket jobb och idag stämde verkligen allt, det var känslosamt, säger segraren Carina Cassöe Krüth.

Jag grät efteråt, man lägger ned så mycket jobb och idag stämde verkligen allt.

Närmast att hota den danska dominansen var Isabell Werth, Tyskland, som med DSP Quantaz red in på 75,913 procent och tredje plats efter några missar.

- Första delen kändes väldigt bra, men sen hände något och både han och jag blev lite okoncentrerade. Jag får försöka sova på saken och göra det bättre imorgon, säger Isabell Werth, som leder världscupligan just nu.

Idag var hon väldigt ridbar. Jag kan rida henne mycket mer framme och uppe i formen.

Jeanna Högberg och Astoria visade upp ett fint program med mycket power, men hade också några missar i galoppombytena.
- Hon är alltid lite spänd första dagen, men idag var hon väldigt ridbar. Jag kan rida henne mycket mer framme och uppe i formen nu, säger Jeanna, som ser fram emot morgondagens kür inför ett närmast slutsålt Scandinavium.
- Jag rider till musik från Pink och Ellie Goulding, det ska bli väldigt roligt.

Förbundskapten Bo Jenå konstaterar att flera ekipage hade missar.
- Det hände en hel del. Många hade småfel som kostade, framför allt i bytena. Men det var många fina ritter också. Det är en härlig stämning och kul att vara tillbaka här i Göteborg.

Placerade blev även Johanna Due Boje och Mazy Klövenhöj på sjätte plats samt Jacob Nörby Sörensen och Sheeran på sjunde plats.

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ lördagens kür i SVT

Världscupdressyren fortsätter med Grand Prix Kür på lördag klockan 16:30. SVT2 och SVT Play sänder från 16:20.

Publicerad:

Aktuellt