Annons
Annons

Ung stjärnduell avgjorde Arena Youth Tour

Filippa Lagergren och Cool Boy 34 tog en fin seger i Arena Youth Tour 2023, 35 hundradelar före Linn Arvidsson och Glenmorangie.

Foto: Roland Thunholm

Två framtidsnamn ställdes mot varandra i ungdomarnas finalklass på Scandinavium. – Det första jag tänkte var att ”det är inte sant”, jag är ju typ aldrig snabbare än Linn, säger Filippa Lagergren som vann med 35 hundradelar före Linn Arvidsson.

De har båda representerat Sverige internationellt och de är båda vinnarskallar.

– Jag har ju fighting spirit, det vet jag ju att jag har, säger Filippa Lagergren.

– Lite surt när Filippa gick in och tog mig, men jag får kanske vara nöjd, men lite surt som sagt, säger Linn Arvidsson.

Vid torsdagens avgörande i Arena Youth Tour var Linn Arvidsson först ut i omhoppningen efter att ha varit första felfria i det 16 ekipage stora finalfältet.

– Jag fick in ett extra galoppsprång in mot första hindret, det var dumt. Det var nog där jag förlorade det. Så klart vill man vinna men jag är jätteglad för det är ju våran egen uppfödning och jag har ridit henne sedan hon var sex år, säger Linn Arvidsson om sin Glenmorangie.

Man kan ju fortfarande inte förstå vad som hände, något man aldrig varit med om och kanske aldrig får uppleva igen.

Filippa Lagergren gjorde entré med Cool Boy 34 efter att dagens trea, Moa Behrens och Calida van het Exelhof gått in på andraplats efter Linn Arvidsson.

– Jag hade ju bra koll med mitt utgångsläge och det spelade stor roll. Men man måste samtidigt fokusera på sig och sin häst. Och min häst hade en jättebra dag, säger Filippa Lagergren som haft sin häst i två och ett halvt år.

– Vi har gjort väldigt mycket tillsammans, debuterat 1,50 tillsammans och han har varit min första häst som jag hoppat det största på och han har lärt mig väldigt mycket.

Hur värderar du den här segern?

– Den ligger absolut högst. Man kan ju fortfarande inte förstå vad som hände. Det är ju fantastiskt, något man aldrig varit med om och kanske aldrig får uppleva igen.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt