Annons
Annons

Svenska stjärnor kommer hem efter världscupsuccé

Foto: FEI/Stefan Lafrentz

Världscupvinster, succésäsong och ett hjärta som slår starkt för GHS – allt stämmer bra in på Henrik von Eckermann, Wilma Hellström och Angelica Augustsson Zanotelli.
– Varje gång man skrittar upp i gången är det mycket härliga känslor, säger totalledaren Henrik von Eckermann.

De internationella hoppklasserna på Gothenburg Horse Show drar igång på torsdagskvällen klockan 18.03.

Startlistor och resultat GHS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arrangörens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Angelica Augustsson Zanotelli, Henrik von Eckermann och Wilma Hellström är tre av ekipagen till start. De tävlar på världsscenen runt om i världen helg efter helg, men nu väntar en speciell vecka.

– Det är fantastiskt att komma hit, jag kommer ju i håg när man sprang runt här som en liten pallevante, runt runt ute på mässan, helt starstrucked av allt, och nu är man tillbaks, så häftigt, säger Wilma Hellström.

Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegeale tog en finin dubbel med vinst i både Grand Prix och världscupklass i Helsingfors 2022.

Angelica Augustsson Zanotelli håller med.
– Man har ju växt upp med Scandinavium. När man var liten var man här och hejade på läktaren för fullt, och jag kommer ju ihåg första gången man kände någon så man fick följa med ner och få autografer, väldigt speciellt, säger hon.

Dags för Scandinavium, det gillar jag, jag har verkligen saknat tävlingen under de här två åren, det var här allt började en gång.

För Wilma, Angelica och Henrik har världscupsäsongen hittills varit succé. Angelica vann i Helsingfors, Henrik leder den totala rankingen med skyhöga poäng och Wilma har, efter en debutsäsong med flera topplaceringar, finalbiljetten väldigt, väldigt nära.

– Jag vill ju så gärna åka och det är ganska nära nu, det borde väl vara klart, men oavsett poäng så vill jag ju gå in och ta en topplacering på söndag, säger Wilma Hellström.

Wilma Hellström och Cissi BJN vi

Även för Angelica Augustsson Zanotelli lever finalchansen.
– Det är möjligt, men alla kommer i toppform med sina bästa hästar, så det är väldigt svårt. Man vill gå in och ge sin häst en väldigt bra runda och sen i slutändan får man se hur långt det går. Världscupfinalen i Omaha är ett av målen i år, men det finns också annat att sikta på.

Jag börjar med en stor klass direkt mot klockan, just eftersom världscupen börjar med tidshoppning och jag vill få en känsla för att det känns bra.

Men innan världscuppoängen ska delas ut på söndag väntar en hel del godbitar till klasser. En av dem är fredagens 1,50-hoppning då publiken kommer att få njuta av redan världscupfinalklara och dubbla världsmästarekipaget Henrik von Eckermann och King Edward.

– Det är en ganska stor klass på tid och jag börjar där just för att gå en stor klass direkt mot klockan. Just eftersom världscupen börjar med tidshoppning vill jag få en känsla för att det känns bra så, säger Henrik von Eckermann som i Göteborg gör sin sista tävling tillsammans med King Edward före världscupfinalen.

– Dags för Scandinavium, det gillar jag, jag har verkligen saknat tävlingen under de här två åren, det var här allt började en gång. Och det är alltid en fantastisk publik, man vill bara passa på att njuta så länge man kan varje gång man är på arenan, säger Henrik von Eckermann.

TV-tider

HÄR hittar du alla SVT:s sändningstider och länk till webb-TV via GHS Live

LÄS MER: Här hittar du alla nyheter från Gothenburg Horse Show

Publicerad:

Aktuellt