Annons
Annons

Klara Hansson bäst när tio ekipage blev finalklara i Sverigeponnyn

Klara Hansson och Kilcolgan Chinaman vann semifinal i Sverigeponnnyn 2023.

Foto: Roland Thunholm

De 34 ekipagen tog sig an sin semifinalarenan med internationell prägel inför storpublik. Vinnaren njöt i fulla drag. – Fantastiskt, jättekul, säger Klara Hansson som segrade tillsammans med Kilcolgan Chinaman.

Semifinalen reds med bedöming A:Inverkan vilket innebär att de med samma antal fel skiljs åt med hjälp av poängen de fick av inverkansdomarna. För dagen var det förbundskapten Henrik Ankarcrona och assisterande landslagsledare för ungdomarna , Anna-Clara Pettersson.

– Det var välridande ungdomar som hade bra och planerade vägval och korrekta sitsar som helhet. De ser ut att ha kommit en god väg i sin utbildning, säger Anna-Clara Pettersson.

Semifialvinnaren Klara Hansson, som gjorde sin första start i Scandinavium, tog bedömningen med ro.

– Jag rider bara som vanligt, tänkte att jag ville vara felfri och att det hade varit väldigt kul att komma till final, säger Klara Hansson.

Han är 19 år, är jättesnäll och älskar att hoppa. Det ska bli väldigt speciellt att rida final.

Till lördagens final kommer hon som ett av de tio bästa ekipagen i semifinal, men redan på torsdagen fick hon ett fint kvitto att ta med sig hem i sin fortsatt träning.

– Hon gjorde en jättetrevlig runda från början till slut. Hon hade väl anpassad rytm och tempo och en inverkan där hon kunde stötta sin ponny genom hela rundan, säger Anna-Clara Pettersson.

Klara Hansson ser fram emot lördagens final tillsammans med Kilcolgan Chinaman.

– Han är 19 år, är jättesnäll och älskar att hoppa. Det ska bli väldigt speciellt att rida final, säger semifinalvinnaren och skrittar iväg med Kilcolgan Chinaman iklädd prydligt segertäcke.

Selma Boström slutade tvåa och Juni Bergström trea. Finalen rids på lördag förmiddag efter morgonens första klass.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regler Sverigeponnyn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt