Annons
Annons

ATG Riders League intar Scandinavium

Foto: Evelina Ketola

Äntligen – efter sex deltävlingar runt om i Sverige kommer ATG Riders League på onsdag till klassisk hoppmark. För första gången avgörs totalfinalen i Scandinavium under Gothenburg Horse Show.

Redan säsongen 2020/2021 var det tänkt att totalfinalen av ATG Riders League skulle avgöras i Scandinavium. Men på grund av pandemin har den fått ställas in eller flyttats två år i rad.

I år har serien för första gången kunnat hållas i sin helhet. Det har samlats poäng på sex nationella topptävlingar. ATG Riders League 2022/2023 inleddes med Westcoast Equestrian Week på Åbytravet, fortsatte till Åby Ridklubb i Norrköping, Sundbyholm i Eskilstuna, Elmia i Jönköping, Flyinge Hästsportklubb och avslutades hos Borås Fältrittklubb. Onsdag 22 februari väntar totalfinal med internationell prägel i Scandinavium.

Det är både viktigt och väldigt värdefullt att vi har en så högkvalitativ hoppserie som ATG Riders League, där ryttare och hästar samlar erfarenhet och blir vana att rida mot klockan.

20 ekipage från toppen i slutställningen av ATG Riders League Grand Prix 1,50 samt 25 ekipage från toppen av ATG Riders League 1,35 kommer till start.

Startfältet är starkt. VM-guldvinnaren Jens Fredricson, som vann sista deltävlingen i Borås, Niklas Arvidsson, som vann poängligan efter de sex omgångarna på båda höjderna, Emma Emanuelsson, som är flerfaldig vinnare i ATG Riders League, landslagsryttaren Linda Heed, och Douglas Lindelöw, som tagit EM-silver i lag med Sverige, är några av de som gör upp om de prestigefyllda titlarna och totalt 439 000 kronor i prispengar. 120 000 kronor går till Grand Prix-segraren och 40 000 kronor till 1,35-segraren.

För oss blir det en kickstart på eventet. Det är ett starkt startfält och det lär bli riktigt spännande att följa.

- Jätteroligt med ett så starkt nationellt startfält. Det är både viktigt och väldigt värdefullt att vi har en så högkvalitativ hoppserie som ATG Riders League, där ryttare och hästar samlar erfarenhet och blir vana att rida mot klockan. Att ekipagen nu dessutom får komma in i den internationella atmosfären i Scandinavium och rida på en sån här arena ger ovärderlig erfarenhet inför framtiden, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

- Det är väldigt roligt att finalen i ATG Riders League äntligen ska avgöras i Scandinavium under Gothenburg Horse show. För oss blir det en kickstart på eventet. Det är ett starkt startfält och det lär bli riktigt spännande att följa, säger Cecilia Wallin, projektledare för ridsport på ATG.

Så här går det till

Tävlingen avgörs under onsdagen och rids i samma form som de sex deltävlingarna. ATG Riders League 1,35 inleder med tre heat. Därifrån går de tre heatsegrarna samt de sju bästa totalt, som inte är heatsegrare, vidare till winning round.

Därefter rids två heat i ATG Riders League GP 1,50. Även i GP-serien går de två heatsegrarna samt de åtta bästa totalt, som inte är heatsegrare, vidare till winning round.

I de två winning round-omgångarna gör de tio ekipagen på varje höjd upp om segern i de två totalfinalerna. Inga fel tas med från heaten till winning round. Ekipaget med minst antal fel och snabbast tid vinner på respektive höjd. Det blir en totalsegrare i varje division av ATG Riders League 2023 – i Grand Prix 1,50 samt i 1,35.

Så här kan du se ATG Riders League

Tävlingarna sänds gratis på ATG.se Länk till annan webbplats. samt på GHS Live Länk till annan webbplats.

Tidsprogram onsdag 22 februari

10:00 Sändningen startar på ATG.se Länk till annan webbplats.
10:52 Första heatstart ATG Riders League
18:00 Winning round ATG Riders League 1,35
18:38 Winning round ATG Riders League GP 1,50

Start- och resultatlistor publiceras på Equipe:https://online.equipe.com/sv/competitions/52949 Länk till annan webbplats.

Finalfält ATG Riders League 1,35

Evelin Lavén
Amanda Eriksson
Josephine Olsson
Niklas Arvidsson
Katarina Strand
Kajsa Björe
Lotta Norrman
Helena Tunon
Erik Nordström
Siri Swärd
Bruce Goodin
Leonora Johansson
Carla Peterson
Andre Brandt
Victoria Almgren
Filip Ågren
Jörgen Larsson
Emma Emanuelsson
Philip Svitzer
Mathilda Bohlin
Joel Andersson
Niklas Jonsson
Carolina Andersson
Douglas Lindelöw
Linda Heed

Finalfält ATG Riders League GP 1,50

Victoria Almgren
Carolina Andersson
Joel Andersson
Niklas Arvidsson
Anna Persson
Emma Emanuelsson
Amanda Eriksson
Jens Fredricson
Bruce Goodin
Py Jägerden
Julia Kringstad Håkansson
Jennifer Krogh
Jörgen Larsson
Douglas Lindelöw
Johan Lundh
Viktor Melin
Amanda Oskarsson
Matilda Pettersson
Philip Svitzer
Pontus Westergren

Publicerad:

Aktuellt