Annons
Annons

Stark form ger Emma och Amanda biljett till Göteborg Horse Show

Emma Emanuelsson och Joyful under GHS 2020.

Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Åtta dagar kvar till tävlingsstart på årets GHS – då står det klart Emma Emanuelsson och Amanda Landeblad går in i det internationella startfältet. – Ett jätteroligt besked att ge. Det är ryttare som är med i landslagstrupper och som har presterat bra, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Det redan starka svenska startfältet till tävlingarna på Scandinavium fylls på med två namn som visat finfin form, inte minst under helgens tävlingar i Borås.

– Både Emma och Amanda är ryttare som vi hoppas kunna ta ut för landslagsuppdrag senare i år och att de får den här ytterligare erfarenheten på den här typen av tävling är väldigt bra, säger Henrik Ankarcrona.

För Amanda Landeblads del är det första gången hon rider de internationella klasserna.

– Så klart är det ett glädjerus! Det är inte lätt att komma in på de här tävlingarna och få den erfarenheten som man vet är så viktig för utvecklingen för både mig och min häst. Man strävar hela tiden efter att bli bättre och att få den här chansen känns otroligt. Och att det är på hemmaplan också gör det extra kul, säger hon.

Emma Emanuelsson är redan vinnare på Göteborg Horse Show efter att ha vunnit Göteborgs GP 2014 tillsammans med Titan.

– Scandinavium är en av mina favorittävlingar. Som tävlingsmännniska vill man ju alltid vara med när man har formen och hästarna för det, och jag känner att hästarna varit i väldigt jämn och fin form under en längre tid så detta beskedet känns som ett väldigt fint kvitto för hela mitt team, säger Emma Emanuelsson.

Läs mer här om landslagen i hoppning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer här om vilka svenska ryttare som är klara för GHS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tävlingarna inleds onsdagen 22 februari med ATG Riders League, Arena Youth Tour och SWB Trophy. De internationella klasserna startar torsdagen 23 februari.

Publicerad:

Aktuellt