Annons
Annons

Finalplatserna klara i Lövsta Future Challenge Jumping U25

Från vänster; André Brandt och Ebba Danielsson kvalade in till Lövsta Future Challenge.

Foto: Pernilla Hägg

Fem svenska U25-ryttare får chansen att rida i Scandinavium under Gothenburg Horse Show nästa vecka. Nu är det klart vilka som får finalbiljett till Lövsta Future Challenge Jumping U25.

- Det är en ovärderlig erfarenhet att få rida i en sådan här arena, att få känna på hetluften och samtidigt lära av de bästa. Jag hoppas att U25-ryttarna kommer med vidöppna ögon och tittar och lär, men samtidigt inte ber om ursäkt för sig, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

Sista kvalet i Lövsta Future Challenge Jumping U25 avgjordes i Borås i helgen och det blev André Brandt och Ebba Danielsson som knep varsin finalbiljett. De tre övriga finalplatserna går till ryttare som tas ut av landslagsledningen i samråd med Gothenburg Horse Show och Lövsta Future Challenge.
- Det blir Ottilia Lundgren, Viktor Edvinson och Erik Dahnelius, meddelar Henrik Ankarcrona, som är positiv till nivån på de svenska U25-ryttarna.

- Det ser väldigt bra ut. Det är spännande, duktiga ryttare som satsar seriöst. Vi har ett behov av U25-ryttare i sommarens EEF-serie (nationshoppningsserie) och det här är ryttare som förhoppningsvis sedan kan ta steget upp till landslaget.

Ottilia Lundgren är en av de tre ryttare som togs ut av landslagsledningen till Lövsta Future Challenge.

Foto: Pernilla Hägg

 

Under tävlingarna i Göteborg kan U25-ryttarna rida alla klasser förutom världscupen och vissa specialklasser. Det ekipage som samlar mest poäng under helgen står som vinnare och får ta emot meetingpriset i ett kokande Scandinavium.

I Scandinavium avgörs även finalen av Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar.

De nu 7-åriga hästarna har kvalat till final genom att vara bland de fem högst placerade 6-åringarna under Champion of The Youngsters och Breeders Trophy. Till final går även 2022 års vinnare av Stallion Trophy för 6-åriga hästar.

Länk till samtliga finalister för Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar hittar du här. Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt