Annons
Annons

Svenska hoppryttarna klara till Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show är tillbaka med besked. Startfältet är rykande hett när bland annat sista deltävlingen av Longines FEI Jumping World Cup™ ska avgöras.
– En otroligt stark och vass trupp, vilket känns fantastiskt nu när vi äntligen får komma in i Scandinavium igen, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona som just tagit ut truppen.

Ryttarna kan förvänta sig kokande läktare; publiktrycket är enormt efter två års pandemifrånvaro. Och man kommer att få se de bästa av de bästa. Världsettan och Jerringpriskandidaten Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Jens Fredricson och Angelica Augustsson Zanotelli är några av namnen som just fått GHS-biljett.

Ryttarna längtar och det tror jag publiken gör också.

– Den starkaste truppen med spets och bredd vi har haft i Göteborg. Ryttarna längtar och det tror jag publiken gör också. Vi ska göra allt vi kan för att ge dem chans att jubla, säger Henrik Ankarcrona.

Och hans landslag, det bästa i världen, är med på tåget. Vid Idrottsgalan slutade Henrik von Eckermann tvåa i omröstningen om Jerringpriset och ridsportpubliken fick en fin hälsning när andraplatsen var bärgad.

– Det är ett otroligt stöd vi har och det stödet har vi också på våra fantastiska tävlingar. Jag ser verkligen fram emot att försöka tacka publiken i Göteborg på mitt sätt; med några bra resultat.

Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegeale.

Angelica Augustsson Zanotelli är publikfavorit i Göteborg sedan hon som relativt okänd 23-åring vann sin världscupdebut i Göteborg. Publikens kärlek är besvarad.

– Gothenburg Horse Show är en tävling som alltid kommer vara väldigt speciell för mig. Förutom minnet från segern i världscupen 2011 så är det hemmaplan och en chans att träffa släkt och vänner, säger Angelica Augustsson Zanotelli.

Att ge ryttarna klartecken till Göteborg är roliga samtal att ringa.

Rolf-Göran Bengtsson, bäste svensk senast världscupen avgjordes i Göteborg, och västkustens Wilma Hellström som plockat en hel del poäng under säsongens världscup kommer också att vara på plats.
– Att ge ryttarna klartecken till Göteborg är roliga samtal att ringa. Det betyder ju väldigt mycket både för dem och deras team, säger Henrik Ankarcrona.

Som vanligt kommer det också att ridas unghästklasser samt junior- och young rider klasser. Förutom de svenska ryttare som tagits ut av förbundskapten Henrik Ankarcrona får fler svenska ryttare chansen att kvala in via ATG Riders League och Lövsta Future Challenge.

– Det går inte att sätta ord på hur viktiga våra stortävlingar i Sverige är. Svensk hoppsport hade inte varit där vi är idag utan dem, säger Henrik Ankarcrona.

Från arrangörens håll är man mer än redo.
– Man kan väl lugnt säga att vi är grymt laddade för att se världens bästa hoppryttare på plats i Scandinavium, säger tävlingsledare Tomas Torgersen.

Klara svenska hoppryttare:

Peder Fredricson
Henrik von Eckermann
Jens Fredricson
Angelica Augustsson Zanotelli
Rolf-Göran Bengtsson
Wilma Hellström
Evelina Tovek
Douglas Lindelöw
Erica Swartz
Linda Heed
Irma Karlsson
Erika Lickhammer

Arrangörens hemsida med program och biljetter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad:

Aktuellt