Annons
Annons

Rolf-Göran och Zuccero GP-placerade i Falsterbo

Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero skickade med publiken en fin GP-placering  som avslutning på Falsterbotävlingarna 2023. 

Foto: Roland Thunholm

Fyra svenska ekipage gick vidare till winning round i Falsterbo Grand Prix. Bäst av dem var Rolf-Göran Bengtsson som slutade sexa tillsammans med mäktiga Zuccero.
– Han gör det så fint och lätt, säger Rolf-Göran.

Det var de 13 bästa ekipagen i grundomgången som gick vidare till winning round. Schweiz Martin Fuchs red hem en överlägsen seger tillsammans med Conner Jei när han var knappt två sekunder snabbare än tvåan Willem Greve och Highway M TN. Dagens bäste svensk var ytterligare en bit bakom.

– De andra hästarna har gjort såna här omhoppningar många gånger på större hinder och de vet vad som kommer. Min har lite för många frågetecken framför ögonen än så länge och jag får hjälpa honom lite. Men det är inte ett problem för allting annat är så himla bra, precis som det ska vara nu, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Det ska bli väldigt spännande att vara med på resan med honom nu när allting blir ännu mer på allvar och ännu ett snäpp upp i nivå.

Och tillsammans med Zuccero fick Rolf-Göran Bengtsson ändå, som så många gånger förr, Falsterbopubliken att dra efter andan. För även om tiden i söndagens femstjärniga Grand Prix över 1,60-hinder inte bar ända upp på pallen så lät superduon än en gång ana vart Zucceros framtid kan bära.

– Det är otroligt kul att han har kommit in i de största klasserna på det här viset. Vi har haft en fantastisk känsla tillsammans under en lång tid och det ska bli väldigt spännande att vara med på resan med honom nu när allting blir ännu mer på allvar och ännu ett snäpp upp i nivå, säger Rolf-Göran.

Rolf-Göran Bengtsson lär få många chanser framöver att hylla sin superstjärna Zuccero.

Foto: Bildbyrån/Mathilda Ahlberg

Evelina Tovek, Erika Lickhammer-van Helmond och Petronella Andersson var också placerade i Falsterbo Grand Prix efter felfria grundomgångar. Deras resultat i winning round räckte till plats 11, 12 och 13.

Resultat:

Falsterbo Grand Prix, 160-hoppning med winning round:
1) Martin Fuchs, Schweiz, Conner Jei 0+0 fel 45,70 sek
2) Willem Greve, Nederländerna, Highway M TN 0+0 47,95
3) Emanuele Camilli, Italien, Odense Odeveld 0+0 48,68
6) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Zuccero 0+0 49,67
11) Evelina Tovek, Sverige, Azaria Dinero 0+8 50,62
12) Erika Lickhammer-van Helmond, Sverige, Hesjedal NL 0+8 57,84
13) Petronella Andersson, Sverige, Castres van de Begijnakker Z 0+14 64,29

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt