Annons
Annons

Sommar, sol och Nations Cup –Falsterbofesten är igång

Sveriges trupp till Falsterbo Nations Cup i hoppning 2023. Från vänster; Henrik Ankarcrona, Evelina Tovek, Marcus Westergren, Petronella Andersson, Wilma Hellström och Rolf-Göran Bengtsson.

Foto: Roland Thunholm

Publikleden är redan täta på Falsterbo Horse Show och de får direkt göra sig redo för en av höjdpunkterna. På fredagen är det dags för Longines FEI Jumping Nations Cup.
– Vi är här för att göra det lilla extra, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Fredagen 14 juli 14.00 går startskottet. Två omgångar och en eventuell omhoppning ligger framför den blågula världsmästarnationen och dess motståndare.

Start- och resultatlistor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
SVT 1 och SVT Play sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.med start 13.55.

I den sista nationshoppningen före septembers Europamästerskap i Milano har förbundskaptenen ett starkt lag att presentera, när Sverige går ut som andra lag av åtta startande

Det är ett lag som har kapacitet att vinna och vi är här för att prestera. Sedan vet vi att det alltid är starka lag här i Falsterbo och vi kommer inte att få något gratis.

Det svenska laget består av:

2. Wilma Hellström, Cicci BJN (äg: WH Sporthorses)
10. Marcus Westergren, Fellaini de Liebri Z (äg: Per Finhammar och Lotta Finhammar)
18. Rolf-Göran Bengtsson, Zuccero (äg: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbH)
26. Petronella Andersson, Castres van de Begijnakker Z, (äg: Stephex Stables)

– Det är ett lag som har kapacitet att vinna och vi är här för att prestera. Sedan vet vi att det alltid är starka lag här i Falsterbo och vi kommer inte att få något gratis, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Precis som förbundskaptenen förväntade sig så är det toppsport som väntar. Belgien kommer med bland andra Nicola Philippaerts, nybliven GP-vinnare i La Baule. Schweiz har superstjärnorna Martin Fuchs och Steve Guerdat i truppen och för Frankrike finns Kevin Staut på plats, i sällskap bland andra Gregory Cottard.

Cicci är superladdad, så nu är det bara upp till bevis.

Men nutidens svenska hopplandslag har höga målsättningar och blicken riktad mot sin egen prestation, oavsett motstånd.

– Allt känns väldigt bra och Cicci är superladdad, så nu är det bara upp till bevis, säger Wilma Hellström.

– Väldigt spännande och roligt att vara med i truppen för laget, det är en ny sida av Falsterbo för mig att få vara med på den här resan, säger Marcus Westerren som gjorde succé i La Baule med bland annat en fjärdeplats i Rolex GP.

– Hästen har känts väldigt bra, så nu ser vi fram emot det här, säger Rolf-Göran Bengtsson och syftar på sin stjärnhäst Zuccero.

Sverige rider i år inte i den högsta serien för FEI Nations Cup utan tillhör EEF Series Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där man gått till final. I Falsterbo deltar man i Nations Cup i egenskap och i och med det tävlar man om seger men får inte tillodoräkna sig poäng. Senast Sverige vann Longines FEI Jumpig Nations Cup i Falsterbo var 2019.

Granngården - Stolt sponsor av svensk hoppning

Publicerad:

Aktuellt