Annons
Annons

Härlig svensk mix i FEI Dressage Nations Cup

Sveriges lag i FEI Dressage Nations Cup i Falsterbo 2023. Från vänster; Bo Jenå, Anna Blomgren, Malin Wahlkamp-Nilsson, Marina Mattsson, Patrik Kittel.

Foto: Roland Thunholm

Unga raketer med stöd av rutinerat och meriterat ankare. Så sammanfattas det svenska laget när man jagar poäng på hemmaplan i Falsterbos Nations Cup.
– Det är alltid väldigt kul att komma hit, men med det här laget känns det extra spännande, säger förbundskapten Bo Jenå.

Startskottet för FEI Dressage Nations Cup i Falsterbo går lördagen 15 juli klockan 11.15, då samtliga fyra lagryttare rider Grand Prix. Avgörandet sker sedan på söndagen då två ryttare rider Grand Prix Special och två rider kür.

Senaste deltävlingen i årets Nations Cup gick i Aachen och efter att Sverige blivit femma där ligger man just nu på andra plats totalt.

Start- och resultatlistor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

TV-tider:

Söndag 16 juli
08.55 – 12.40 SVT1/Play, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. FEI Dressage Nations Cup, special & kür

För Sverige startar Patrik Kittel med Touchdown, Malin Wahlkamp-Nilsson med Bersjöholms Valbonne, Marina Mattsson med helix och Anna Blomgren med Toerveslettens Sunshine.

– Några nya förmågor som vi tycker är väldigt starka och tror mycket på. Och så har de ju Patrik runt sig också, så det ska nog bli bra, säger förbundskapten Bo Jenå och syftar på Patrik Kittel, flerfaldig mästerskapsryttare och bronsmedaljör på EM 2011 i Rotterdam.

– Väldigt kul att vara i Falsterbo. Jag hoppas att min häst ska vara duktig och så hoppas jag att jag ska kunna fila på en del saker som jag och Lussan jobbat med, vad gäller mina lagkamrater så ska jag dela med mig så mycket erfarenhet jag kan, säger Patrik Kittel som rider Touchdown.

Nivån på dressyren stegras och utvecklas hela tiden och de här ryttarna har verkligen följt med och håller måttet.

Malin Wahlkamp-Nilsson, Marina Mattsson och Anna Blomgren kommer alla från en vår med mycket fina resultat.

– Det är jätteduktiga ryttare. Nivån på dressyren stegras och utvecklas hela tiden och de här ryttarna har verkligen följt med och håller måttet, säger rikstränare Louise Nathorst.

Precis som Bo Jenå framhåller hon de höga förhoppningarna som finns på de här framtidsekipagen.

– Det ser jättekul ut, man får verkligen framtidstro. Anna Blomgrens häst är mjuk och lätt, har alla kvalitéer, går verkligen in och tar plats. Marinas gick ju väldigt, väldigt fint i Rotterdam, tog verkligen för sig och imponerade verkligen med att bli bästa svensk, säger Louise Nathorst.

Den kan gå väldigt långt internationellt. Absolut en framtidshäst, den har allt som krävs. Det här är bara början.

Malin Wahlkamp Nilssons Bergsjöholms Valbonne gjorde internationell debut i våras med en seger och en andraplats.

– Den kan gå väldigt långt internationellt. Absolut en framtidshäst, den har allt som krävs. Det här är bara början, sa då Bo Jenå.

Ryttarna själva såg fram emot Nations Cup på hemmaplan.

– Fantastiskt kul. Vi fick till det bra i Rotterdam och hoppas kunna hålla den nivån, inspirerande att vara på den här nivån som vi kämpat för att ta oss till, säger Marina Mattson.

– Jag gläder mig så mycket. Underbart att vara med i ett så bra lag. Jag har ridit min häst sedan hon var fyra och jag älskar henne, säger Anna Blomgren om sin Toerveslettens Sunshine.

Publicerad:

Aktuellt