Annons
Annons

Svenska hoppryttarna uttagna till Falsterbo: ”Spännande och bred trupp”

Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Efter en framgångsrik försommar har tolv starka hoppryttare fått biljett till de internationella femstjärniga tävlingarna vid Falsterbo Horse Show.
– Väldigt roligt att kunna ge så många chansen som de verkligen har förtjänat genom bra prestationer, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Det är en trupp som tillsammans stått för pallplatser och segrar i nationshoppningar och Grand Prix på fem- och trestjärnig nivå. Den innehåller också både mästerskapsguld och framtidstro.
– En väldigt spännande och bred trupp, säger Henrik Ankarcrona.

De internationella hoppningarna pågår torsdag 13 juli till söndag 16 juli.

Följande hoppryttare representerar Sverige:

Wilma Hellström
Petronella Andersson
Rolf-Göran Bengtsson
Peder Fredricson
Marcus Westergren
Evelina Tovek
Erica Swartz
Erika Lickhammer van Helmond
Emma Emanuelsson
Jens Fredricson
Amanda Landeblad
Karin Martinsen

Peder är uttagen till Falsterbo Horse Show och sedan är det upp till honom och hans läkare att avgöra om han är redo att starta eller inte.

Peder Fredricson har tidigare vunnit både Grand Prix och Nations Cup i Falsterbo. När årets tävlingar startar i Falsterbo kommer det att ha gått en knapp månad sedan han red omkull på Stockholms Stadion i samband med GCT.

– Peder är uttagen till Falsterbo Horse Show och sedan är det upp till honom och hans läkare att avgöra om han är redo att starta eller inte, säger Henrik Ankarcrona.

Jag tar en dag i taget.

– Man vill ju alltid vara med i Falsterbo, men vi får helt enkelt se. Jag mår definitivt bättre nu än för någon vecka sedan, men jag tar en dag i taget, säger Peder Fredricson.

För hoppningen avgörs höstens EM i Milano 29 augusti – 3 september och i truppen till Falsterbo finns flera ryttare som är aktuella.

– Falsterbo är alltid en viktig tävling ur mästerskapssynpunkt. Det innebär extra press att rida där inför hemmapubliken och det är ett bra test för ryttarna att se hur de kan hålla ihop det under såna förutsättningar, säger Henrik Ankarcrona.

Starka tävlingar på hemmaplan är otroligt viktigt.

De svenska tävlingarna lyfts ofta fram som en framgångsfaktor för svensk hoppsport, hur skulle du beskriva Falsterbos roll?

– Jag tror att utan de svenska tävlingarna och Falsterbo med sin Nations Cup och starka tradition kring den hade Sverige inte haft den framgången vi har haft. Starka tävlingar på hemmaplan är otroligt viktigt. Många ryttare i årets trupp kommer ju också från bra resultat i just nationshoppningar och det är extra roligt, säger Henrik Ankarcrona.

Program och biljetter Falsterbo Horse Show Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt