Annons
Annons

Therese succé i kürfinalen - nytt svenskt rekord med Dante Weltino OLD

Det blev nytt svenskt rekord i kürfinalen på EM i Riesenbeck, Tyskland, när Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD belönades med 86,132 procent. Vann gjorde hemmaryttaren Jessica von Bredow-Werndl.

Upplösningen av ett riktigt hett mästerskap blev en kamp mellan storfavoriterna och det skulle komma att krävas över 90 procent för att ens ta sig upp på pallen. Bäst av alla lyckades Jessica von Bredow-Werndl som varit suverän hela mästerskapet igenom med först en individuell seger och lagsilver i GP, guld i GP Special och så EM-rekord och guld i kürfinalen.

Bästa svensk blev Therese Nilshagen på en sjätteplats, något högre än vad hon själv hade förutspått efter den kvalificerande ritten i GP Special under fredagen.

- Jag blev ju åtta idag och det är väl ungefär där jag tror och vill att vi hamnar, sa hon då.

Personbästa och nytt svenskt rekord

När Therese och "Dante" kom in på banan stämde allt. Till tonerna av Adeles "Set Fire to the Rain" och Sias "The Greatest" så tog de sig igenom hela programmet bit för bit och när de gick från den sista piaffen till travökningen på den sista medellinjen innan de tackade för sig inne på banan var det till en engagerad publiks applåder och hejarop.

Programmet belönades med 86,132 procent vilket inte bara är personbästa för Therese utan även nytt svenskt rekord.

- Det kändes väldigt bra där inne och att det blev en fin poäng är en väldigt rolig bonus, säger Therese efter sin ritt.

Therese sammanfattar ett mästerskap med flera höjdpunkter för egen del.

- Vi kom ju fyra med laget vilket var en realistisk förväntan, sen höjde vi oss i specialen och så fick vi till det riktigt bra idag så jag är väldigt nöjd med det här mästerskapet, säger Therese, som siktar på att hålla i den fina formen till nästa års OS.

Patrik Kittel: "Min häst skötte sig jättebra"

För Patrik infann sig inte riktigt den rätta känslan inne på banan, och med det var han trots allt nöjd med den 11:e-placering det blev i slutändan.

- Det är ju hästar det handlar om och jag får åka hem och se vilka saker jag kan ändra på för att få det att stämma, men jag är jättenöjd med min häst som gör sitt bästa i den här värmen, säger Patrik efter tävlingen.

Resultat EM kür 2023:

1. Jessica von Bredow-Werndl/TSF Dalera BB, Tyskland, 92,818%
2. Charlotte Fry/Glamourdale, Storbritannien, 92,379%
3. Charlotte Dujardin/Imhotep, Storbritannien, 91,396%
6. Therese Nilshagen/Dante Weltino OLD, Sverige, 86,132%
11. Patrik Kittel/Touchdown, Sverige, 81,118%

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det svenska dressyrlandslaget sponsras av Stora Enso.

Stora Enso Stolt sponsor av svensk dressyr

Stolt sponsor av svensk dressyr

Publicerad:

Aktuellt