Annons
Annons

Finaldags för Patrik Kittel & Therese Nilshagen - söndagen på EM i Riesenbeck

Det är dags för kürfinal på EM i dressyr i Riesenbeck, Tyskland. Therese Nilshagen och Patrik Kittel gör upp bland toppekipagen.

EM i Riesenbeck lider mot sitt slut, men först: kürfinal. Det sensationella hemmaeikpaget Jessica von Bredow-Werndl/TSF Dalera BB har redan tagit två segrar under tävlingens gång och är storfavoriter, men allt kan hända under söndagens tävlingar.

Patrik Kittel går ut först av de två svenska ekipagen med sin Touchdown och allt handlar om att göra ett så bra resultat som möjligt och samla mästerskapserfarenhet med den fortfarande i sammanhanget unge valacken.

Därefter är det Therese Nilshagen och den nu 16-åriga Dante Weltinos tur. De har ridit alla mästerskap sedan EM i Göteborg 2017 tillsammans och tagit sig till final i samtliga. Under året har de haft ett riktigt uppsving i formen och sitt personiliga rekord i küren satte de för bara ett par månader sedan i Aachen.

Therese hoppas på att de lyckas hålla formen och kunna utnyttja sina styrkor ännu mer och att det räcker till både en fin pl,acering i årets EM men också hela vägen till OS i Paris 2024.

Starttider söndag:

14.40 Patrik Kittel/Touchdown
15.45 Therese Nilshagen/Dante Weltino OLD

Fullständig startlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenska ekipagens personbästa i kür:

Patrik Kittel/Touchdown, 85,905% (Falsterbo, 2023)
Therese Nilshagen/Dante Weltino OLD, 84,250% (Aachen, 2023)

Tävlingen sänds i SVT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (kommentatorer Annamaria Fredholm och Gunilla Byström) samt i Clipmyhorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (kommentatorer Sigrid och Cecilia Bergåkra) och på FEI:s Youtubekanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Allt om EM i Riesenbeck Länk till annan webbplats.

Stora Enso Stolt sponsor av svensk dressyr

Stolt sponsor av svensk dressyr

Publicerad:

Aktuellt