Annons
Annons

Fina insatser av pararyttarna - så gick det i EM-küren

De svenska ryttarna gjorde sitt yttersta i kürfinalen på EM i paradressyr i Riesenbeck. Bäst lyckades Louise Etzner Jakobsson som blev femma i grad IV.

Det svenska paralaget hade ett mål under EM i paradressyr i Riesenbeck, Tyskland, att få en biljett till Paralympics 2024. Det lyckades de med och under lördagen kunde de ge allt i den individuella küren.

Dagens första start var Anita Johnsson, som tillsammans med Currant LA slog till med nytt personbästa med en marginal på mer än 3 procent.

- Han kändes väldigt mjuk och fin när jag gick in. Jag är så glad att jag fick vara med och rida küren och så att göra det på personbästa för tredje dagen i rad, det känns helt otroligt. Jag försökte ta med känslan man har hemma och inte stressa upp mig. Jag kände att jag lyckades med det, säger en nöjd Anita efter sin ritt.

Fin avslutning på tuff vecka

För Lotta Wallin och hennes Enebro blev det en riktigt fin avslutning på veckan med en kür som gav mersmak.

- Han kändes lite trött idag men var ändå pigg i musklerna och svarade bra. Det var roligt att känna hur fräsch han ändå känns efter flera dagars tävlande, imorse var jag tvungen att ta ut honom för att longera och han var helt tokig. Lite mer styrka på bakbenen så kommer det nog en halvpoäng till på varje grej inne på banan, säger Lotta efter tävlingen.

Lena Malmström och Fabolous Fidelie hade rejält med energi kvar efter veckans utmaningar och de red en kür på 71,5 procent, något ryttaren själv var väldigt nöjd med.

- Hon var väldigt pigg där inne men det kändes ändå väldigt bra, säger Lena.

Louise Etzner Jakobsson: "Stolt över mig själv"

Sist ut av svenskarna var Louise Etzner Jakobsson som red sin Goldstrike B.J. till 75,105 procent, detta trots att han blev lite spänd inne på banan, något Louise vid det här laget vet hur hon ska hantera.

. Det var svårt för han spände till och blev tittig och det har han ju inte varit tidigare men det är det som är lite intressant med min häst, men jag har lärt mig hur jag ska hantera det och han litar mycket på mig. Trots spänningen tyckte jag att jag fick honom jättefin. Mellangaloppen och mellantraven gjorde han strålande. Jag är väldigt nöjd med mig egen prestation och jag såg till att visa hans kvaliteter.

Resultat EM paradressyr 2023:

8. Anita Johnsson/Currant LA, grad I, 72,200%
5. Louise Etzner Jakobsson/Goldstrike B.J., grad IV, 75,105%
6. Lotta Wallin/Enebro SB, grad V, 73,965%
8. Lena Malmström/Fabulous Fidelie, grad V, 71,5%

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Landslaget i paradressyr sponsras av ATG

Publicerad:

Aktuellt