Annons
Annons

Spikrakt uppåt är Touchdowns signum: ”Häst utan gräns”

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Dags för kür i Lövsta Top 10 Dressage - då tog Patrik Kittel och Touchdown fram storformen och red upp på pallen. – I dag var det felfritt, han tar hela tiden steg framåt, säger Patrik Kittel efter tredjeplatsen i Friends.

Lite bättre för varje dag – det är så Kittels 10-årige Touchdown (äg: Sommarkvarn AB) jobbar.

- Varje dag ger han mig en bra känsla, varje dag. Man undrar när det ska ta slut, säger Patrik Kittel.

Och Sweden International Horse Show blev inget undantag. Lördagens femteplats i GP blev en tredjeplats i küren och finalen av Lövsta Top 10 Dressage, efter vinnaren Jessica von Bredow Werndl med TSF Dalera och tvåan Isabell Werth med DSP Quantaz.

- Han var stark i rörelsemönstret och det fanns jämnhet och harmoni, vilket ska belönas. Väldigt bra, säger Patrik Kittel.

Palltrion i Lövsta Top 10 Dressage från vänster; tvåan Isabell Werth, vinaren Jessica von Bredow-Werndl och trean Patrik Kittel.

Foto. Emma Wallskog/Bildbyrån


De två i toppen; von Bredow-Werndl med OS-guld och Werth med fler mästerskapsmedaljer än någon annan, hade båda några ryttarmissar men red ändå in på höga procenten 88.760 och 85.360.

- Jag fick en liten miss i början och är ganska ovan vid det, jag tappade fokus och missade att vara här och nu och då kom två missar till. Det var en bra påminnelse om att man hela tiden måste behålla 100 procent kontakt med hästen, annars kommer missarna. Men början på programmet var alldeles super, säger Jessica von Bredow Werndl.

Jag ser en häst utan gräns, det har jag alltid sagt.

Patrik Kittel och Touchdown var inte långt bakom de båda tyska dressyrdrottningarna med 83.660 procent.

- Jag tror faktiskt att när han blir ännu lite starkare och domarna vågar ännu lite mer så kommer poängen åka upp ännu mer. Ofta är det någon domare som ligger lite lägre men när de alla enas så kommer de tre procenten upp till världstoppen att ske, säger Patrik Kittel, om hästen som också tog honom till en sjundeplats på VM-küren i Herning i augusti.

Touchdown är 10 år, vad ser du framför dig?

- Jag ser en häst utan gröns, det har jag alltid sagt och så är det. Men jag tror också att man utvecklar hästarna bättre om man tror på dem, säger Patrik Kittel.

Isabell Werth slutade tvåa i Lövsta Top 10 Dressage tillsammans med DSP Quantaz.

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

 

De tre ryttarna på pallen hyllade också Sweden International Horse Show och söndagens etta och tvåa sa sig båda göra allt de kan för att komma tillbaka till Friends för nya Top 10 finaler.

- Ett otroligt arrangemang. Vi ska vara väldigt tacksamma att vi har den här typen av tävlingar som pushar gränserna för alla tävlingar framåt. En otrolig publik och en arena med fantastisk atmosfär, säger Isabel Werth om Lövsta Top 10 Dressage.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt