Annons
Annons

Peder tackade fansen med seger: ”Väldigt fint”

Han satte punkt med en riktig godbit. I GP-hoppningen på SIHS 2022 gav Peder Fredricson och H&M Christian K ridsportsverige ett nytt segerminne som gav gåshud.

De senaste två åren har mycket handlat om guldhyllningar på Friends Arena. Hopphjältarna har tagit emot enormt jubel och stöd efter OS-guld i Tokyo och VM-guld i Herning.

Det bubblar av hästintresse, det är väldigt fint. Det är också underbart att se vilket intresse det finns bland de yngre.

Peder Fredricson är en av dem som känt värmen och uppskattningen strömma från läktaren, hoppningens Golden Age har gjort starkt avtryck.

- Det bubblar av hästintresse, det är väldigt fint. Det är också underbart att se vilket intresse det finns bland de yngre. Vart man än går är folk intresserade och hejar, det är en fantastisk känsla, verkligen, säger Peder Fredricson.


Någon seger eller pallplats har det inte blivit förrän det var söndag och dags för tävlingarnas viktigaste klass. Men nu gav han det bästa tillbaka till publiken han håller så högt, och när segern var klar svarade de med ett vrål som fick Friends Arena att dåna.

- Jag tror det är unikt för Sverige faktiskt. Otroligt härligt, det är ju därför det är så kul att få ge tillbaka lite extra. Man känner ju det där stödet, det ger energi, säger Peder Fredricson.

Hans teamkollegor, Olivier och Nicola Philippaerts som slutade tvåa och trea, hade fått till riktigt skarpa omhoppningsvägar och det fanns inte utrymme att rida på säkerhet om han ville ta hem segerchecken på knappt 300 000 kronor.

- Jag visste att jag var tvungen att ligga på gränsen och chansa, säger han.

Då kom fälttävlanstakterna fram, att man sitter upp och låter tygeln glida för att ge hästen full frihet. Så sträckte han sig och jag tänkte att jag kör på Vid kombinationen höll publiken andan rejält.

- Man måste ibland vända upp innan man har sett distansen och ibland kommer man lite djupt och det gjorde jag där. Men då kom fälttävlanstakterna fram, att man sitter upp och låter tygeln glida för att ge hästen full frihet och först tänkte jag att det här går aldrig men så sträckte han sig och jag tänkte att jag kör på och kör på med långa tyglar och det funkade den här gången, säger vinnaren.


Det funkade finfint och han fick ännu en seger tillsammans med 15-årige H&M Christian K.

-.Han är en väldigt personlig häst. Han börjar ju bli lite till åren så det känns väldigt kul att han får vinna igen, säger Peder Fredricson.

Priset till bäste ryttare totalt vid Sweden International Horse Show gick till Olivier Philippaerts.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt