Annons
Annons

Kungen av fyrspann gjorde det igen: ”En vinnare som hatar att förlora”

Boyd Exell tog sin sjätte raka Friendsseger i FEI Driving World Cup.

Foto: Roland Thunholm

Han vinner, han vinner och han vinner. Boyd Exell är segermaskinen som nu vunnit FEI Driving World Cup sex gånger i rad. – Han hittar alltid ett sätt att vara ett steg före, säger Fredrik Persson, som själv slutade sexa.

Som alltid var det glöd i Friends Arena när världscupen i körning avgjordes på lördagskvällen. Det var en bana som både fick lovord av kuskarna och som gav SIHS-publiken rejäl fläkt och fart.

- Fantastiskt fint byggd. Det var svårt med utmanande vinklar men den bjöd verkligen in till flyt och det var riktigt bra sport. Och idag, med den här publiken, fantastiskt! Detta är vinterns höjdpunkt, säger Fredrik Persson, som körde sinn enda världscup för året i Friends efter att ha fått ett wildcard.

Allt var bättre idag. Hästarna var mer samspelta, de visste vad de kom in till och självförtroendet var större

Precis som på fredagen slutade han sexa av de sex ekipagen. Men avståndet till topptrion Boyd Exell, Ijsbrand Chardon och Michael Brauchle var mindre och känslan var bättre än i uppvärmningsklassen.

- Allt var bättre idag. Hästarna var mer samspelta, de visste vad de kom in till och självförtroendet var större och vi hade gjort lite justeringar på tömmar och bett. Det finns mycket jag tar med mig här ifrån idag, säger Fredrik Persson.

Fredrik Persson njöt av en atmosfär på topp vid FEI Driving World Cup 2022 på SIHS.

Foto: Roland Thunholm


Han passar också på att hylla de fem världskuskarna han mötte.

- Ett av de absolut bästa startfälten som varit här i Stockholm, fem otroligt bra inomhuskuskar.

Och ytterligare en seger till Boyd Exell…?

- Han är nummer ett i världen, en vinnare som hatar att förlora och som hela tiden hittar bra hästar, har alltid ett komplett spann. Också någon som man kan diskutera med när man behöver, säger Fredrik Persson.

De satte press allihop men inför omkörningen kände jag att jag hade mycket kvar i tanken.

För Boyd Exell var det fjärde världscupvinsten i år, av fyra möjliga. Han leder världscupen totalt och summerade en härlig fyrspannskväll på SIHS.

- De satte press allihop men inför omkörningen kände jag att jag hade mycket kvar i tanken. En fantastisk kväll med en publik som var otrolig, säger kvällens vinnare.

Världscupen går nu närmast vidare till Genéve. Fyra deltävlingar återstår innan världscupfinalen avgörs i Bordeaux 2-5 februari.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt