Annons
Annons

Vinnar-Ebba slog till igen: ”Går in och gör min grej”

Foto: Roland Thunholm

Foto: Roland Thunholm

När det är omhoppning och mycket står på spel blir hon som bäst. Det visade Ebba Danielsson återigen vid Höstfinal Arena Youth Tour på SIHS. – Fantastiskt! Så speciellt att få vinna här, säger hon.

Hon har varit en vinnare sen hon började tävla. Ändå från första SM-guldet 2016 på B-ponnyn Parc Chit Chat till fredagens seger på vinnarhästen T- Gavoli Z har hon gillat nerven i omhoppning.

-Nervös blir jag faktiskt inte, jag går in och gör min grej. Att vinna är en speciell känsla, som att man får lite tillbaka på allt man tränat på. Man kan ju vara nöjd med en andraplats, men nej jag gillar verkligen just att vinna, säger 16-åriga Ebba Danielsson, fortfarande i full segermundering.

Hon har radat upp SM-guld och haft stora framgångar internationellt både som ponnyryttare och junior.

Det är lätt att rida fort på henne, hon gillar att springa fort och vill mycket

Vid fredagens Höstfinal Arena Youth Tour hade hon Filippa Lagergrens 40.94 sekunder som riktmärke när hon gjorde entré på Friends mäktiga arena som näst sista ekipage av de fyra till omhoppning över 1,45-banan på tid.

-Väldigt speciellt att rida in där. Men min häst är naturligt kvick och snabb så det är lätt att rida fort på henne, hon gillar att springa fort och vill mycket, säger Ebba Dannielsson.

Foto: Roland Thunholm


Och fort gick det, de tog en överlägsen ledning och var knappt sju sekunder snabbare dåvarande ledaren. Sedan var det bara att ute på framridningen vänta in sista ekipaget; Mathilda Bohlin och Domino van de Zuuthoeve.

-Det däremot är ju nervöst. När det är klart är det ju bara så skönt, som en klump i magen som bara lossnar, säger Ebba Danielsson.

Hon har en väldig vinnarinstinkt, ut i fingerspetsarna. Och hon är duktig och inne i ett bra stim.Landslagsledarna för ponny,children, juniorer och Young Rider var på plats för att följa avgörandet.

-Hon satsar ju verkligen och har en väldig vinnarinstinkt, ut i fingerspetsarna. Och nu har hon också mycket erfarenhet. Hon är duktig och inne i ett bra stim, säger Sofia Bengtsberg, landslagsledare för ponny och children, som tillsammans med landslagsledarekollegan Henrik Lannér följt Ebbas framfart.

Foto: Roland Thunholm


De fyra bästa juniorerna och de fyra bästa Young Riderryttarna vid fredagens Höstfinal Arena Youth Tour är nu direktkvalade till Vårfinal Arena Youth Tour som avgörs på Scandinavium vid Göteborg Horse Show.

-Det är fantastiskt att två av våra största arrangörer går samman ihop och gör den här satsningen på ungdomarna. Det är verkligen utveckling för sporten, säger Sofia Bengtsberg.

Fullständiga resultat Höstfinal Arena Youth Tour Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regler Arena Youth Tour Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständigt program SIHS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följande ryttare är direktkvalade till Vårfinal Arena Youth Tour i nuläget:

Juniorer

Linn Arvidsson

Filippa Lagergren

Cornelia Wallenborg

Ebba Danielsson

Young Rider

Josephine Olsson

Joel Torstensson

Philip Svitzer

Mathilda Bohlin

Två kvaltävlingar återstår för dem som i nuläget inte är kvalade.

Publicerad:

Aktuellt