Annons
Annons

Steffi glänste med livets häst: ”Min fina, fina tjej”

Foto: Roland Thunholm

De är en duo som strålar av värme och respekt. På fredagen var Stephanie Holmén och Flip´s Little Sparrow också felfria och snabbast av alla i 1,50-hoppningen på SIHS. – Alltså…vi vann! Det är så länge sen, hon är så otroligt fin, säger kvällens vinnare.

Det är fyra år sedan de senast vann på Friends Arena, då är stegen är lätta på väg mot prisutdelning i arenan både hon och vinnarhästen gillar skarpt.

-Min fina, fina tjej. Man bara känner hur hon får en extra växel här inne, med publiken och stämningen. Precis som jag så blir hon ännu lite bättre när man får göra en så här fin tävling, säger Stephanie Holmén.

Så otroligt mycket jag har fått göra med henne under så lång tid, det går inte att sätta ord på hur mycket hon betyder.

Nio felfria ekipage gick vidare till omhoppning och den så sammansvetsade duon ställdes bland annat mot Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Bertram Allen.

-Både Peder och Carl sa att mellan ettan och tvåan måste jag vara snabb för det är avgörande där, och där tror jag att jag var snabb. Sedan fick jag till svängarna fint, sedan var det när jag vände upp mot näst sista att jag väntade ut ett galoppsprång för mycket och tänkte att det kan kosta mig segern, men idag räckte det, säger hon och beskriver råden hon fick av sin Grevlundachef Peder Fredricson och pojkvännen Carl Walter Fox.

Foto: Roland Thunholm


De tog över ledningen med 0,78 sekunder före kvällens tvåa Olivier Philippaerts, Belgien. Sedan var det bara att vänta. Men när legendaren John Whitaker som siste ryttare ut gick i mål med betydligt längre tid så var en ny stor seger klar med Flip´s Little Sparrow (äg: Grevlundagården i Vitaby AB och Astrid Ohlin), 16 år gammal.

- Med henne vann jag min första världscupseger 2018 och var reserv till VM samma år. Så otroligt mycket jag har fått göra med henne under så lång tid, det går inte att sätta ord på hur mycket hon betyder. Att hon fortfarande vill detta så mycket är bara så fantastiskt.

Så nu ska jag bara njuta. Det är inte ofta man vinner en sån här klass, och med det här startfältet också

På söndag eftermiddag väntar GP för Steffi och Sparven.

- Vad som händer där får vi se, det är väldigt lätt att man får ett nedslag även när hon känns så bra som nu. Så nu ska jag bara njuta. Det är inte ofta man vinner en sån här klass, och med det här startfältet också, säger Stephanie Holmén.

Fullständigt program SIHS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat

Sweden International Horse Show, Friends Arena
1,50-hoppning med omhoppning:
1) Stephanie Holmén, Sverige, Flip´s Little Sparrow, 0+0 fel, 34.94 sek 2) Olivier Philippaerts, Belgien, H&M Miro, 0+0 fel 35.72 sek 3) John Whitaker, Storbritannien, Equine America Unick du Francport, 0+0 fel, 36.04 8) Henrik von Eckermann, Sverige, Dzara Dorchival, 0+4 fel, 36.14 sek 9) Malin Baryard Johnsson, Sverige, Harley Davidson, 0+4 fel, 36.67 sek 11) Peder Fredricson, Sverige, H&M Christian K, 1 fel, 79.89 sek 12) Jens Fredricson, Sverige, Markan Cosmopolit, 4 fel, 75.50 sek

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt