Annons
Annons

Boyd satte tonen när fyrspannsstjärnor världscupladdade

Foto: Roland Thunholm

På lördagen delas världscuppoängen ut i FEI Driving World Cup. Men redan på fredagen var fyrspannen inne och kände på stämningen i Friends Arena. Och det blev en väntad vinnare.

Som vanligt var det fart, fläkt och hög kvalitet när fyrspannen tog sig an inomhushindren.

Fredrik Persson, som kom in i tävlingen tack vare ett wildcard, var först ut och resultatet skulle till slut visa sig räcka till sjätte plats av de sex spannen.

Startfältet innehöll samtliga medaljörer från VM i Pratoni del Vivaro. Guldmedaljören Boyd Exell, Australien, den nu sexfaldig världsmästaren med fem raka segrar i Friends Arena tog också taktpinnen direkt inför lördagens utdelning av världscuppoäng. Han vann före Glenn Geerts, som dock utmanade Boyd Exell ända in mot mållinjen.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständigt program SIHS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så går det till

Banan består av maximalt två maratonhinder, en bro, en speedbox och åtta till tolv portar med koner med bollar. Banan körs på tid. För varje boll som rullar ner blir det fyra straffsekunder. Alla sex kuskar kör en omkörning både fredag och lördag. Tiden från grundomgången läggs ihop med tiden från omkörningen. Snabbast totaltid vinner.

Publicerad:

Aktuellt