Annons
Annons

VM-ryttaren tvåa på nya stjärnhästen

Foto: Roland Thunholm

Sofia Sjöborg slutade tvåa efter franska världsstjärnan - och tog sin andra raka pallplats för året i Indoor Eventing tillsammans med Eastbourne. – Han är helt fantastisk. Modig men väldigt försiktig, han passar så bra för detta, säger Sofia.

Ekipaget fick ett sent wildcard till tävlingen efter en tredjeplats på Indoor Eventing i Stuttgart och hon tackade för förtroendet genom att leverera en delad andraplats med Peter Flarup i det stjärnspäckade startfältet.

- Stämningen och ljuden här inne är väldigt härliga, så kul att komma hem och få göra detta, säger Sofia Sjöborg som ingick i det svenska VM-laget som kvalade till OS med en femteplats på världsmästerskapet i Pratoni del Vivaro i år.
Banan var jättefin att rida, bra balans med flow.

På hemmaplan fick hon nu ytterligare ett nytt kvitto på att Indoor Eventing och Eastbourne är en bra kombo.

- Vi tänkte lite att han kunde passa för detta och i Stuttgart testade vi och han var bra där, men var ännu bättre här, så kul. Det är ju väldigt annorlunda för dem att komma in på såna här arenor, men han var jättebra.

Banan var designad av Staffan Lidbeck och också byggd av honom själv med hjälp av teamet i Pro Eventing.

- Den var jättefin att rida, bra balans med flow, säger Sofia Sjöborg.

Foto: Roland Thunholm

 

Maxime Livio och Bolebawn Prince var knappt fyra tiondelar snabbare än Sofia Sjöborg, men tack vare att hon höll bland andra både världsettan Tim Price och olympiska mästarinnan Julia Krajewski bakom sig går hon nu ut som näst sista ryttare i söndagens Top 10 final.

- Det betyder definitivt bra saker. Jag hade några ställen idag där jag vet att jag kan ta bort galoppsprång, vi kommer att jobba på.

Man behöver ha ett fint samspel och mycket kontakt, men att hästen ändå tar tag och har glöd. Väldigt kul att rida när man har den relationen med hästen.

Bäst utgångsläge på söndag har Maxime Livio efter torsdagskvällens seger och han var mer än nöjd med segerkänslan.

- För Indoor Eventing behöver man ha ett fint samspel och mycket kontakt, men att hästen ändå tar tag och har glöd, där har jag tur att min häst är väldigt bra på så sätt. Väldigt kul att rida när man har den relationen med hästen, säger Maxime Livio.

Det kommer att bli en superklass på söndag.

Nu är han den alla jagar för att vinna söndagens titel.

- Det blir viktigt att starta sist. Jag kommer att veta lite hur hästarna har reagerat på kombinationerna och jag vet vad de andra tagit för risker. Tim Price och Olli Townend kommer att vara farliga, och så klart Sofia. Det kommer att bli en superklass på söndag.

Fullständiga start- och resultatlistor hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Program för SIHS hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt