Annons
Annons

Mästerskapsmedaljörer håller clinics i Mässarenan

Foto: SIHS/Pernilla Hägg

När Sweden International Horse Show slår upp portarna den 24 november är förra årets nysatsning - Mässarenan - tillbaka. Under fyra dagar hålls runt 50 clinics inom en rad olika områden. Bland programpunkterna finns så väl en världsmästare som andra mästerskapsmedaljörer.

Jens Fredricson återvänder till Mässarenan efter en mycket uppskattad clinic förra året. Den här gången kommer han som regerande världsmästare och med fokus på framgångsridning. Även mästerskapsmedaljören i fälttävlan Sara Algotsson Ostholt kommer för att dela med sig av sina träningsråd.

I Mässarenan bjuds publiken på fördjupning inom en rad olika tävlingsgrenar. Allt från hoppning, dressyr, fälttävlan och sportkörning till working equitation, voltige, distansritt och paradressyr. Dessutom blir det clinics med fokus på hållbarhet, ridsportens värdegrund, råd för att hantera den busiga stallhunden och mycket mer. Publiken kan ställa frågor via Stockholm Live-appen.

- Tillsammans med våra partners och deras profilryttare sitter vi på oerhört mycket kompetens. Förra årets initiativ, där vi delade med oss av detta via clinics i Mässarenan, föll väldigt väl ut. Därför var det självklart att ta detta vidare i år och framåt, säger Christin Ericsson, Event Director för Sweden International Horse Show.

Några exempel på clinics som genomförs på Mässarenan:

  • Framgångsridning med Jens Fredricson, presenteras i samarbete med Ridskolan Strömsholm & Flyinge.
  • Teknikträning med fälttävlansryttaren Anna Freskgård.
  • Mer på temat fälttävlan presenteras av – Sara Algotsson Ostholt, i samarbete med Uhip.
  • Hudcoachen Fredrik Steen och Svenska Brukshundsklubben visar på specialsök med hundar.
  • Moderna diagnostik- och behandlingsmetoder för hälta presenteras av veterinärerna Tobias Wrangberg och Eva Olsson från Mälaren Hästklinik.
  • John Ricketts och Felicia Grimmenhag visar hur de förbereder en häst för att bli säker för pararyttare.
  • Familjen Bergåkra presenterar sin tolkning av Ridsportens värdegrund.

Innehållet på Mässarenan är tillgängligt för alla med biljett till någon av föreställningarna samma dag, eller med en mässbiljett.

Program Mässarena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Köp biljett här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt