Annons
Annons

Världens bästa fälttävlansryttare kommer till Friends Arena

Världsettan Tim Price, Nya Zeeland, kommer till Friends Arena för att rida Top 10 Indoor Eventing.

Foto: FEI/Libby Law Photography

Världsettan, två olympiska mästare och en vice världsmästare tävlar i Top 10 Indoor Eventing under Sweden International Horse Show på Friends Arena 24-27 november.
– Fantastiskt roligt att presentera så här enormt bra ryttare, säger Staffan Lidbeck, tävlingsledare och bandesigner.

Med drygt en vecka kvar till tävlingsstart har tävlingsledningen för Sweden International Horse Show och Top 10 Indoor Eventing ett skönt besked att lämna.

Startfältet ska leva upp till namnet på tävlingen och det känns otroligt bra att vi är i hamn.

Tidigt startklara olympiska mästarinnan Julia Krajewski får sällskap av världsettan Tim Price, tidigare världsettan och olympiska lagmästaren Oliver Townend, samt nyblivna VM- lagsilvermedaljören Boyd Martin vid den historiska Top 10 Indoor Eventing på Friends Arena.
– Startfältet ska leva upp till namnet på tävlingen och det känns otroligt bra att vi är i hamn. Nu är förväntan stor, säger Staffan Lidbeck.

Förutom de redan nämnda startar ytterligare tre världsnamn och utöver det tre svenska VM-ryttare som på världsmästerskapet i september var med och levererade svensk biljett till OS i Paris 2024. Däribland förra årets vinnare från SIHS: Frida Andersén.
– Hon har ju verkligen visat att hon är en seriös utmanare, säger Staffan Lidbeck.

Jag är ganska säker på att ryttarna kommer att tycka att Stockholm och SIHS är fantastiskt.

Nytt för i år är att det rids ett kval på torsdag kväll som avgör startordningen i söndagens tävling. Den som vinner kvalet startar sist i avgörandet och tävlingsledaren ser fram emot att se världsstjärnorna göra upp inför den så hyllade Friends-publiken.
– Förra året var stämningen magisk och det var då tanken till detta föddes. Jag är ganska säker på att ryttarna kommer att tycka att Stockholm och SIHS är fantastiskt, säger Staffan Lidbeck.

Utöver Top 10 Indoor Eventing blir det fälttävlansinslag i Mässarenan på SIHS. Där delar Anna Freskgård och Sara Algotsson Ostholt med sig av kunskap och inspiration i clinics under söndagen.

Startfält i Top 10 Indoor Eventing 2022

Boyd Martin, USA
Oliver Townend, GBR
Tim Price, NZL
Julia Krajewski, GER
Anna Siemer, GER
Maxime Livio, FRA
Cathal Daniels, IRL
Frida Andersén, SWE
Aminda Ingulfsson, SWE
Sofia Sjöborg, SWE

Här finns hela programmet för SIHS 2022 Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt