Annons
Annons

Finalklart i Lövsta Future Challenge Dressage

Mary-Sophie Haid-Bondegaard har säkrat finalbiljett till SIHS.

Foto: Roland Thunholm

Mycket stod på spel på Grevagården under lördagen när det skulle avgöras vilka åtta ekipage som skulle få en finalbiljett till Sweden International Horse Show. Till slut säkrade två segerekipage sina platser i finalen.

U25-ryttarna var först ut och bland dem var det till slut klassens yngsta startande; Mary-Sophie Haid Bondergaard som tog hem vinsten på 68,119%. Tvåa blev Hannah Rosendal med Beau-Amor på 67,265% och trea Jennifer Lindvall med Midt-West Casino på 66,624%.

- Jag visste att om jag överhuvudtaget skulle ha en chans att ta mig till final så var det en vinst i dagens klass som gällde. Att vi klarade det känns fantastiskt, säger Mary-Sophie efter klassen.

Under fem kvaltävlingar har ekipagen haft möjlighet att kvala till finalen av Lövsta Future Challenge Dressage. Nytt för i år är att de två sista tävlingarna avgörs i FEI Grand Prix för U25-ryttare och Grand Prix för unga hästar.

Bland de unga Grand Prix-hästarna var det ingen som kunde rå på Maria Eriksson med Mc Gordon som red hem vinsten på 69,693%. Två i klassen blev Martin Ågevall/Romeona på 69,649% och tredjeplatsen gick till Karin Persson med Giuliano B på 68,640%.

-Nu ska vi hem och ladda för final! Gordon kändes så fin idag och jag är så nöjd och glad. Jag har haft honom sedan han var tre år och jag ser så mycket fram emot att få rida in på Friends Arena, säger Maria Eriksson.

Det var jämnt i den totala ställningen, både för de unga Gran Prix-hästarna och bland U25-ryttarna. Enbart en poäng skilde Mads Hendeliowitz och Rose Mathisen åt och snittprocent fick avgöra bland U25-ryttarna. Finalen av Lövsta Future Challenge Dressage rids på Friends Arena den 25-26 november under Sweden International Horse Show.

Resultatet för lördagens klasser hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den totala rankingen hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt