Annons
Annons

VM-medaljörer klara för Lövsta Top 10 Dressage

Dinja van Liere tog dubbla bronsmedaljer individuellt på VM i Herning. Nu är hon klar för Lövsta Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show 24-27 november.

Foto: FEI/Liz Gregg

Startfältet i Lövsta Top 10 Dressage fylls på med världsstjärnor. Dubbla VM-bronsmedaljören från Herning, Dinja van Liere, är klar för start. Hon får sällskap av Isabell Werth, som tog lagbrons på samma VM. Dessutom ansluter två svenska toppryttare.

Dressyrens världsstjärnor älskar att rida under Sweden International Horse Show och återkommer år efter år. Sedan tidigare är det klart att regerande olympiska mästaren Jessica von Bredow-Werndl och trippla VM-medaljören Cathrine Laudrup Dufour (två silver och ett guld) kommer till start i årets Top 10-tävling.

De utmanas nu av Nederländernas toppekipage Dinja van Liere på Hermes och Tysklands legendariska Isabell Werth på DSP Quantaz. De svenska färgerna försvaras av VM-ryttarna och publikfavoriterna Patrik Kittel och Therese Nilshagen.

Ibland önskar jag att jag skulle ha gjort det lite lättare för mig själv.

- Det är helt otroligt vilket fint startfält vi har i år. Det ska bli jättekul med Top 10 i Stockholm, säger Patrik Kittel, som är dressyransvarig på SIHS och initiativtagare till Top 10.

Med ett startfält fullt av mästerskapsmedaljörer har han sannerligen inte gjort det lätt för sig själv i tävlingen som alla vill vinna.
- Ibland önskar jag ju att jag skulle ha gjort det lite lättare för mig själv och bjudit in sämre motstånd, säger han och skrattar.

I början fick jag be dem att komma, men nu är det de som frågar mig om de får komma.

Hittills är det klart att ettan, tvåan, fyran, sexan och sjuan på dressyrens världsrankning har tackat ja till start. Och minst två till från topp-tio presenteras inom kort.
- Top 10 har verkligen etablerat sig som en världstävling. Vi får så många fantastiska ryttare som vill komma och utvecklingen har gått snabbt. I början fick jag be dem att komma, men nu är det de som frågar mig om de får komma. Det är ett säkert tecken på att vi har en tävling i världsklass, konstaterar Patrik Kittel.

Patrik Kittel slutade på fjärde plats i Top 10-dressyren förra året. I år är motståndet om möjligt ännu tuffare.

Foto: Roland Thunholm

Lövsta Top 10 Dressage rids under två dagar med FEI Grand Prix på lördagen den 26 november och den avslutande och avgörande kürfinalen, Lövsta Top 10 Dressage FEI Grand Prix Kür, på söndagen den 27 november.

Dressyrfredag i Friends Arena

Redan på fredagen den 25 november finns det mycket att se fram emot för alla dressyrfrälsta. Lövsta Stuteri bjuder på en inspirationsboost, såklart på temat dressyrträning. Under en clinic på fredag förmiddag får publiken följa hur Tinne Vilhelmson Silfvén och hennes kollegor arbetar med hästar i olika åldrar.

- Vi vet alla att man som ryttare kan behöva lite extra motivation i novembermörkret. 20 minuter är såklart väldigt kort tid, men vi hoppas kunna ge publiken en inblick i hur vi jobbar med några av våra hästar till vardags och hur vi tänker när vi tar ut dem på större arenor. Vi ser helt enkelt fram emot att ta med en liten bit av Lövsta Stuteri till Friends Arena, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Vi vet alla att man som ryttare kan behöva lite extra motivation i novembermörkret.

Medverkar på clinicen gör bland annat Lövsta Stuteris beridare Caroline Darcourt och Linnea Cöster.
- Jag ser fram emot att få rida i Friends Arena. Publiken här är alltid både kunnig och engagerad. För hästarnas del är det också en bra erfarenhet att få möjlighet att vara på den här typen av internationell arena i träningssammanhang, säger Caroline Darcourt.

Lövsta Stuteris clinic avrundar en förmiddag full med dressyrinspiration på allra högsta nivå. Ta del av hur världens bästa dressyrryttare tränar inför helgens uppgörelse i Lövsta Top 10 Dressage och se framtidens häst- och ryttarstjärnor i den första finalklassen av Lövsta Future Challenge. Här får du även höra Patrik Kittel och hans vänner från Top 10 Dressage kommentera de lovande ekipagen.

Program och biljetter

Publicerad:

Aktuellt