Annons
Annons

Fredrik Persson kör mot VM-medaljörerna i Friends

Till årets Friends kommer Fredrik Persson med ett nytt spann som han tror mycket på inför kommande års mästerskap och världscup.

Foto: Pernilla Hägg

Det gnistrar om startfältet i FEI Driving World Cup 2022. Guld, silver och brons - samtliga VM-medaljörer kommer till SIHS.
– Riktigt roligt att få mäta sig med detta startfält, säger svenske Fredrik Persson, som fått ett wildcard till tävlingen.

Förra året var Fredrik Persson med utom tävlan, men med ett nytt högklassigt spann är han nu med och tävlar.

- Friends är alltid en höjdpunkt, kul att vara tillbaka. Jag är glad att få chansen mot de här gänget med ett wildcard, säger han.

Fyrspannskusken Boyd Exell, Australien, är nybliven sexfaldig världsmästare med fem raka segrar i Friends Arena. Nu kommer han tillbaka till Sweden International Horse Show för att jaga en ny världscupseger. Förmodligen kommer sanden att ryka under vagnshjulen för det väntar tuffast möjliga motstånd!

Boyd Exell har radat upp segrar i Friends Arena.

Foto: Roland Thunholm

Utöver Ijsbrand Chardon (NED) och Michael Brauchle (GER), silver- och bronsmedaljörer på septembers VM i Pratoni del Vivaro, möter Exell flera kuskar i världstoppen.

- Det är väldigt duktiga inomhuskuskar som kommer, jag har stor respekt för dem. Det kommer att bli en tuff tävling, säger Fredrik Persson.

Vad är det som gör att SIHS lockar ett så starkt startfält år efter år?

- Stämningen är ju otrolig. Det är en av de absolut bästa arenorna och publiken är fantastisk. Det är toppklass på alla förutsättningar och då blir det värt för alla att köra alla långa mil till Stockholm, säger Fredrik Persson.

Deltagande kuskar:

Boyd Exell, Australien
Ijsbrand Chardon, Nederländerna
Michael Brauchle, Tyskland
Glenn Geerts, Belgien
Dries Degrieck, Belgien
Fredrik Persson, Sverige

Uppvärmningsklass: 21.45 fredag 25 november
Världscupklass: 18.30 lördag 26 november

Så går det till

En uppvärmningsklass (fredag) och en världscupklass (lördag).
Banan består av maximalt två maratonhinder, en bro, en speedbox och åtta till tolv portar med koner med bollar. Banan körs på tid. För varje boll som rullar ner blir det fyra straffsekunder. Alla sex kuskar kör en omkörning både fredag och lördag. Tiden från grundomgången läggs ihop med tiden från omkörningen. Snabbast totaltid vinner.

FEI Driving World Cup 2022/2023

Lyon 26-30 oktober
Maastricht 3-6 november
Stuttgart 9-13 november
Stockholm 25-26 november
Geneve 8-11 december
London 14-19 december
Mechelen 26-30 december
Leipzig 19-22 januari

Världscupfinal
Bordeaux 2-5 februari

Publicerad:

Aktuellt