Sweden International Horse Show lanserar Top 10-tävling i fälttävlan

Foto: Roland Thunholm

Under Sweden International Horse Show 2022 lanseras Top 10 Indoor Eventing, en helt ny internationell topptävling för världens bästa fälttävlansryttare.

Top 10 är sedan länge ett etablerat koncept inom hoppning och 2017 lanserade Sweden International Horse Show den prestigefyllda tävlingen Top 10 Dressage, som blivit en stor succé bland både ryttare och publik. Nu är det hög tid för fälttävlan att få sin egen Top 10-tävling.

Den svenska publiken får möjlighet att se de allra bästa fälttävlansryttarna i världen på hemmaplan.

SIHS har arrangerat inomhusfälttävlan i Friends Arena sedan 2014. En actionfylld tävling som varit mycket uppskattad av såväl publik som ryttare. Nu tar arrangören tävlingen vidare.

Top 10 Indoor Eventing genomförs i två tävlingsklasser – en warm-up på torsdagen den 24 november och en final på söndagen den 27 november. Till tävlingen bjuds de tio bästa fälttävlansryttarna i världen in och startfältet kompletteras med två wild cards.

- Att vi får en sådan här världstävling inom fälttävlan till Sverige är fantastiskt spännande. Den svenska publiken får möjlighet att se de allra bästa fälttävlansryttarna i världen på hemmaplan. Formatet med Indoor Eventing ger publiken en unik möjlighet att följa dessa ekipage runt en hel bana och se hur de tar sig an de olika utmaningarna. Den här tävlingen kommer att ge både sporten och våra svenska ekipage ett lyft, säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten i fälttävlan.

Jag hoppas att jag får en inbjudan för jag vill verkligen komma till Friends Arena.

- En internationell Top 10-tävling i inomhusfälttävlan är en mycket spännande satsning. Det innebär att vi kan förlänga vår säsong och med inomhusformatet får vi möjlighet att visa upp sporten för en större publik. Jag hoppas att jag får en inbjudan för jag vill verkligen komma till Friends Arena och denna topptävling, säger Boyd Martin, internationell fälttävlansryttare från USA.

Förutom tävlingsmomentet bjuds publiken in till clinics med fokus på fälttävlan i Mässarenan på SIHS. Under söndagen schemaläggs ett block med fokus på fälttävlan där flera väletablerade ryttare och profiler inom fälttävlan delar med sig av kunskap och inspiration.

Biljetter till årets upplaga av Sweden International Horse Show hittar du HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: