Ryttarutveckling

Häst

Foto: Mikael Sjöberg

För många ryttare är viljan att utvecklas en stor drivkraft. Genom utvecklingsmodellen hoppas Svenska Ridsportförbundet att fler ryttare ska guidas rätt på den livslånga ridvägen. Från ryttarmärken till mästerskapsmedaljer.

Ryttarutveckling börjar på basnivå med fokus på hästens omvårdnad, ryttaren som idrottare, hästkunskap, ridlära, etik och moral. I ridningen är det fokus på sits, balans och följsamhet. Som facit på att kunskaperna utvecklas och befästs finns Ryttarmärken 1 – 5. Sedan tar modellen ryttare och kuskar vidare genom utbildning, träning och tävling till mästerskapsnivå.

Är du en ambitiös och engagerad ryttare som vill utvecklas både som människa, idrottare och ryttare samt fungera som en förebild inom ridsporten i vårt Distrikt. Då är Du förmodligen en av dem vi letar efter! Alla som tävlar för en förening i Västergötland och som uppfyller nedastående krav kan söka till satsningen.


Mellan 13-20 år (födda 2003-2010), är medlem och har licens i en förening tillhörande Västergötlands Ridsportförbund, tävlar ponny eller häst i någon av följande grenar och lägst nivå.

Har du frågor kring Ryttarutveckling, kontakta konsulent Sofia Ohlin sofia.ohlin@ridsport.se

Publicerad: