Vi söker fritidsledare

FOTO: Upplands Ridsportförbund

Vi söker en fritidsledare till vårt team.

Upplands Ridsportförbund är ett av Svenska Ridsportförbundets 19 distriktsförbund. Inom distriktet finns 34 ridklubbar, varav fem ridskolor ligger inom Uppsala kommun. Ridskolorna är för många barn och ungdomar en fristad, en plats där man alltid är välkommen. De flesta ridskolor har öppet sju dagar i veckan stora delar av året. Ridskolan fungerar för många som en fritidsgård och många ridskolor bedriver också kvalificerad verksamhet utöver ridningen.

Med stöd av Uppsala kommun har Upplands Ridsportförbund, sedan läsåret 20/21 haft fritidsledare anställda. Vi söker nu en fritidsledare till vårt team. Som fritidsledare är du anställd av Upplands Ridsportförbund men arbetet genomförs till största delen på de fem ridskolorna inom Uppsala Kommun. Fritidsledarna arbetsleds av distriktskonsulenten och distriktsstyrelsen är arbetsgivare. Arbetet sker på uppdrag av respektive ridskola, i samverkan med andra fritidsledarna.

Vi söker nu dig som brinner för barn och ungdomar. Vi tror att du är kreativ, idérik och beredd att hugga i och är ansvarstagande. Vi ser att du har erfarenhet av föreningsliv och gärna från ridsporten. Arbetet är varierat och det krävs att du är flexibel och vill bidra till att fler hittar till ridsporten på olika sätt.

För att trivas behöver du

  • Erfarenhet från arbete med barn och unga
  • Erfarenhet från ideell förening
  • Vara van att arbeta självständigt
  • Vara driftig och har lätt att få saker att hända
  • Vara social och omtänksam
  • Körkort och tillgång till bil

Vi tror också det är bra om du

  • Har kunskap om att möta olika typer av ungdomar och har erfarenhet av NPF
  • Har erfarenhet av ungdomsinflytande
  • Har god kunskap om ridsport och ridskola
  • Har god hästkunskap

Vi erbjuder ett vikariat på 50 % till och med december med eventuell möjlighet till förlängning. Arbetstiden är förlagd företrädesvis till vardagseftermiddagar och tidiga kvällar. Helgarbete kan förekomma.

Frågor ställs till distriktsordförande Andreas Heimbrandt på 073-680 34 87

Rekryteringen sker löpande så skicka din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag 11 april.

Ansökan, inkl. personligt brev, CV och referenser skicka till Andreas Heimbrandt på uppland.ordforande@ridsport.se (döp filerna till dittnamn_personligtbrev och dittnamn_cv)

Vänligen notera att vi för denna rekrytering helt undanber oss hjälp eller stöd från bemanningsföretag eller rekryterare.

Publicerad: