Aktuellt

häst

Här hittar du kontaktuppgifter till SvRFs medlemsombudsman och Riksidrottsförbundets Visselblåsartjänst.

häst

Här hittar du aktuella resultat, regler och information om våra allsvenskor.

häst

För att få tävla måste man ha ett grönt kort.
Här hittar du aktuella kurser i Uppland.

Verksamhetskalender

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Säkra din biljett till Longines Global Champions Tour Stockholm 2024!
  28 feb 2024 11:16 Nu börjar nedräkningen till nästa stora svenska ridsportevenemang. Longines Global Champions Tour och GCL galopperar in i Stockholm 28–30 juni och ger ridsportfans chansen att se världens bästa ryttare mötas i spännande hoppklasser under tre fullspäckade dagar. Fixa din biljett redan nu!
 • Så arbetar Svenska Ridsportförbundet för hästvälfärd
  28 feb 2024 10:06 Hästars hälsa och välfärd ska prägla all verksamhet inom ridsporten. Men hur arbetar Svenska Ridsportförbundet med hästvälfärd?
 • Tre sätt att bryta tystnadskultur
  28 feb 2024 07:55 Gör saker pratbara, mer begripliga och framförallt - gör något! Det säger Susanne Johansson som forskar om sexuella övergrepp och ger tre starka tips för att bryta tystnadskultur.
 • Nordiskt initiativ för hästvälfärd
  27 feb 2024 16:26 Ridsportförbunden i Sverige, Danmark, Norge och Finland har gått samman i ett gemensamt brev om hästvälfärd riktat till det internationella ridsportförbundet (FEI).
 • Nytt projekt för kvarkabekämpning riktat mot ridskolor
  23 feb 2024 09:13 Svenska Ridsportförbundet inleder nu ett pilotprojekt riktat mot ridskolor i syfte att öka kunskapen om sjukdomen kvarka, bland annat genom att provta nyanlända ridskolehästar. Studien, som pågår under 2024, finansieras av Jordbruksverket och genomförs i samarbete med Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA).
 • Munkontroller på tävling visar goda resultat
  22 feb 2024 12:00 Över 100 000 mun- och nosgrimmekontroller genomfördes på svenska tävlingar under 2023. Det visar ny statistik som Svenska Ridsportförbundet tagit fram som en del i en mångårig satsning för ökad hästvälfärd och god munhälsa hos svenska tävlingshästar.

RF -SISU Uppland

 • Så många som möjligt - så länge som möjligt
  29 feb 2024 08:59 Det finns många olika anledningar till att vissa fortsätter med sin idrott medan andra väljer att sluta. Men vad kan man göra för att fler ska idrotta längre och för att färre ska sluta? Det var en fråga som Handbollsföreningen Skånela IF hade grubblat på länge. Så när de fick möjlighet att delta i RF-SISU Upplands satsning om att förebygga avhopp inom idrotten var valet enkelt.
 • Skatteverkets webbseminarier för idrottsföreningar
  15 feb 2024 12:31 Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. På Skatteverkets kostnadsfria webbseminarier får du information om föreningen som arbetsgivare, inkomstdeklaration och kontrolluppgift.
 • Sigtunabygdens Ryttarförening har koll på hållbarhetsläget
  9 feb 2024 08:31 Det började med att de pratade om att byta ut LED-belysningen i ridhuset. Det slutade med att de byggde ett miljörum och installerade solceller på stalltaket. Sigtunabygdens Ryttarförening har tagit stora steg i arbetet mot en mer klimatsmart ridanläggning och en mer hållbar ridskola.
 • Jämställdhet och jämlikhet i praktiken
  8 feb 2024 08:40 Hur kan föreningen bli mer inkluderande? Hur kan jämställdhet och jämlikhet bli en del av föreningens vardag? Välkommen till en utbildning om jämställdhet och jämlikhet i praktiken.
 • Prova på-dagar för seniorer hos Norrtelje Biljardklubb
  30 jan 2024 15:45 Spela biljard, umgås och fika. Det är Norrtelje Biljardklubbs framgångsrecept för att få fler seniorer att spela biljard. I våras startade föreningen projektet Biljard 65+ vilket har lett till att klubben har fått flera nya medlemmar och nu har två seniorgrupper som spelar regelbundet.
 • Effektivt styrelsearbete: Strukturera upp styrelsens roller och arbetsuppgifter
  18 jan 2024 09:31 Hur skapar föreningen en effektiv och väl fungerande struktur? Hur gör man styrelsemötena tydligare, effektivare och mer inspirerande? Välkommen till en digital utbildning om styrelsearbete och mötesstruktur.