Årets US och UL

FOTO: Braås Ponny- och Ridklubb

Distriktets ungdomssektion, DUS utser varje år Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare i Småland. Vinnarna utses genom nominering som sker under hösten. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram och synliggöra ungdomsledare och ungdomssektioner som bidrar med goda insatser inom ridsporten. Nominering sker under hösten.

Årets ungdomssektion 2022

Årets ungdomssektion 2022 kommer från Ljungby Ridklubb.

Motivering lyder:
"Ungdomssektionen i Ljungby Ridklubb är en sektion bestående av ett härligt gäng som visar ett fantastiskt driv och engagemang för föreningen och deras medlemmar.

De är aktiva och ambitiösa och erbjuder ofta aktiviteter för klubbens yngre medlemmar. Sektionen har en god sammanhållning och de hänger gärna på klubben och hjälper till där det behövs. De för en god dialog med styrelsen och finns alltid representerade på styrelsemötena.

De deltar och hjälper till vid flertalet av föreningens aktiviteter, såsom läger och tävlingar, där deras arbete är oerhört uppskattat. De visar ett stort ansvarstagande och ett gott säkerhetstänk. De anordnar flertalet aktiviteter under året för föreningens barn och ungdomar.

De deltar vid läger och andra aktiviteter som exempelvis ldrottsskolan som anordnas av kommunen. Varje år är de ansvariga för den traditionella julshowen och anordnar också den oerhört populära Halloweenfesten med övernattning som mestadels är fullbokad.

De är öppna och nyfikna för att söka ny kunskap och nya aktiviteter och även samarbeten med ungdomssektioner från andra föreningar. De är alltid positiva och ansvarstagande och ser till att alla får vara med.

Deras planer framåt är att fortsätta iordningställa och inreda sitt US-rum för att kunna ha aktiviteter där. De har också som mål att få fler barn till våra aktiviteter med mer marknadsföring på fler ställen. Ett framtida projekt är att bygga en trähäst för att öva upp och avsittningar på samt olika balansövningar. De har som önskemål att, i samarbete med US från andra närliggande föreningar, arrangera en tävling sektionerna emellan."

Stort grattis och fortsatt lycka till med er verksamhet!

Vinnarna hedras i samband med DUS-galan 2023 och får även fina priser och diplom från Svenska Ridsportförbundet.

Årets ungdomsledare 2022

Årets ungdomsledare 2022 är Hedda Bolmgren som kommer från Växjöortens Fältrittklubb.

Motiveringen lyder:
"Hedda är en väldigt snäll tjej. Hon ställer alltid upp för alla i BUS.

Hon är engagerad och hjälper till vid alla aktiviteter hon kan. Allt ifrån att handla till att styra upp lekar.

Hon är pedagogisk med barnen, hon satt till exempel på halloweenkvällen och läste sagor för barn som var rädda.

Hon är en kompis, förebild och ledare för barnen. Hon pratar alltid gott om alla, både hästar och elever.

Hon försöker utveckla BUS med att komma med nya spännande aktiviteter som alltid uppskattas av alla deltagare och oss i BUS."

Stort grattis och lycka till i framtida utmaningar!

Vinnaren hedras i samband med DUS-galan 2023 och får även fina priser och diplom från Svenska Ridsportförbundet.

Publicerad: