Sara tog guld på hemmaplan

FOTO: Peter Svensson

Sara Henriksson tog hand om guldet när SM i distansritt avgjordes under Agunnarydsritten i Småland den 4 maj.

För Sara var det extra roligt då hon bor i Agunnaryd och dessutom varit med och initerat och genomfört tävlingen sedan ett par år tillbaka.

Sara som tävlar för Växjö Distansryttarsällskap genomförde tillsammans med Woo Boo Doo de 160 kilometrarna på 9.39.14 och var knappt 16 minuter snabbare än silvermedaljören Ella Lindblom och Celuna d’Aurieres, det fanns tid att njuta in mot målet på lördagseftermiddagen.

– Hela byn var där när jag gick i mål, sån stämningJag ville så gärna att vi skulle ha en tävling här och som hela byn och klubben har jobbat med att bygga upp det här området och göra det till en internationell tävling. Jag är så stolt över klubben alla, säger Sara Henriksson när tävlingen och kampen om bronset fortfarande pågick.

Stort grattis Sara till guldet och Växjö Distansryttarsällskap till en lyckad tävling!

Agunnarydsritten var förutom SM en internationell tävling med Växjö Distansryttarsällskap som arrangör. Tävlingen hade deltagare från Norge, Danmark och Nederländerna

Fullständiga resultat från tävlingen finns på Equipe Online. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Ni kan också läsa mer på Svenska Ridsportförbundets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: