Ridskolecupen

MCC vinnare av Ridskolecupen 2021

Foto: Suzanne Engelbert

Skånes ridsportförbunds utbildnings- och ridskolesektion bjuder in alla våra ridskoleklubbar att vara med i Ridskolecupen. Målsättningen med serien är att erbjuda våra medlemmar som inte har egen häst att också få tävla i ett lag, i en serie, för sin klubb.

Tanken är naturligtvis att vi skall få behålla dessa ryttare inom vår sport genom att skapa samma klubbkänsla och mål med ridningen för den duktiga lektionsryttaren som privatryttarna får genom sin träning och seriedeltagande.

Laget skall innehålla 4 lektionsryttare, ingen lägsta åldersgräns men max en (1) ryttare får vara mellan 16-20 år. Cupen är även öppen för ryttare med funktionsnedsättning.

Anmälningslänk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Anmäl till 2024-års cup innan den 11 februari.


Deltagande i Ridskolecupen 2024 kostar 750kr per föreningen för anmälan inom ordinarie anmälningstid. Efteranmälan kommer faktureras 350kr. OBS! Ange kontaktuppgifter på ansvarig lagledare vid anmälan!

Obligatorisk närvaro av lagledare alt föreningsrepresentant vid uppstartsmöte den 13 februari kl. 12.00-13.00, online.

Läs mer här om tävlingsregler mm. Pdf, 212.1 kB.

RYTTARRESPEKT

Utmärkelsen för bästa ridsportanda kallad RYTTARRESPEKT delas ut vid finalen.

Lagledaren tillsammans med lagdeltagarna nominerar en ryttare/annan person från något av de andra lagen. Lagledaren nominerar även en ryttare/annan medhjälpare från den egna föreningen. Nominering sker vid varje omgång.

Nomineringen till priset ska ske i samband med anmälan till finalen – vid nomineringen motivera varför just denna person bör få priset. Christina Meynert (Regionschef Syd) från Hööks kommer dela ut priset RYTTARRESPEKT till vinnaren.

Våra värderingar utgår från allas lika värde och en tydlig demokrati där alla kan påverka. Utifrån ledorden ansvar, respekt, engagemang, glädje och tillsammans, arbetar vi för värderingar och en ridsportanda som är vårt gemensamma förhållningssätt gentemot hästar och människor.
Ridsportandan står för hög säkerhet, etik och moral. Den skapar trivsel och trygghet och hjälper oss att arbeta tillsammans och för våra hästars bästa. Ridsportandan gör det enklare för alla att ta ansvar och agera utifrån våra gemensamma värderingar. Det blir lätt att göra rätt. Ridsportandan skapar kraft i organisationen och gör att alla - aktiva, ledare och föräldrar – kan vara goda ambassadörer för ridsporten. Vi är bäst tillsammans!

Vi ser fram emot en trevlig finaldag på Flyinge där vi hoppas på att ni har många med er från ridskolorna som hejar fram era lag!

Stolt sponsor till Ridskolecupen

Publicerad: