Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Svensk ungdomsledarkurs rullas ut i Europa
  $published I ett halvt sekel har unga inom ridsporten fått möjlighet att utveckla sitt ledarskap genom Svenska Ridsportförbundets ungdomsledarkurs. Via det europeiska förbundet EEF får ungdomar i fler länder nu chans att ta del av våra lärdomar genom ett liknande program där Ungern är först ut.
 • Hermine De Geer och Julia Oskarsson får Petrus Kastenmans stipendium
  $published År 1956 tog Sverige OS-guld i fälttävlan genom Petrus Kastenman. Till hans minne delar familjen Kastenman ut stipendium till unga lovande fälttävlansryttare under Sweden International Horse Show. Årets mottagare heter Hermine De Geer och Julia Oskarsson.
 • Fransk seger när Frida tog Box Compris till pallen i karriärens sista start
  $published När Top 10 Indoor Eventing avgjordes på Sweden International Horse Show fick Box Compris vara med på prisutdelning i sin sista start. Frida Andersen sa hej då till stoets tävlingskarriär med en tredjeplats inför en närmast galen hemmapublik. – Att hon fick ett så fint avslut betyder jättemycket, säger Frida Andersen.
 • Henrik von Eckermann toppade helgen med placering i världscupen
  $published Henrik von Eckermann jagar sin första seger i FEI World Cup Jumping den här säsongen. I La Coruna kom han nära men ett nedslag höll honom från segern.
 • Petronella Anderssons blågula segermagi fick SIHS att koka
  $published Det kunde inte slutat bättre. Petronella Andersson och Odina Van Klapscheut stod för en briljant omhoppning i Sweden Grand Prix och vann före fartkanonerna Harrie Smolders och Peder Fredricson. – Det är verkligen toppsport här och man kan aldrig ta något för givet, jag är väldigt stolt och väldigt tacksam för min häst, säger Petronella Andersson.
 • Selma årets vinnare av Prins Carl Philips pris
  $published Hon var sist ut och gjorde exakt det som krävdes. Segern i finalen av Prins Carl Philips pris gick till Selma Gustafsson Thelin och Barravalley Shadow.

RF-SISU Jämtland-Härjedalen

 • Idrottsföreningar i Jämtland Härjedalen firar 100 år
  $published De senaste åren har flertalet idrottsföreningar i Jämtland Härjedalen firat 100 år! I över 100 år har dessa föreningar engagerat, entusiasmerat, samlat och inspirerat människor ifrån alla olika samhällsklasser och fått dessa att jobba tillsammans mot gemensamt bestämda målsättningar och visioner. Det om något är ett bevis för att idrottsrörelsen som folkrörelse är långsiktig, pålitlig och hållbar.
 • Mot världens bästa barn- och ungdomsidrott?
  $published Svensk idrott har en vision om att vara världens bästa. Att främja en god utvecklingsmiljö (kanske till och med världens bästa) för barn och ungdomar, är något de flesta verksamma kan skriva under på. Ändå blir det ibland inte så, och ibland tråkigt nog ganska långt ifrån. Verksamma inom idrottsrörelsen i Sverige, tänker, tolkar och gör saker olika – självklart av flera olika skäl. Vad säger då den samlade idrottsrörelsen om vilka riktlinjer som föreningar och förbund bör tillämpa i deras verksamheter? Och hur bör beslut fattas som påverka barn och unga?
 • Fem sätt att utveckla din förening tillsammans med oss
  $published Har du någon gång funderat över hur din förening kan samverka med RF-SISU Jämtland-Härjedalen? Då ska du läsa detta! Här har vi samlat fem sätt att utveckla din förening tillsammans med oss.
 • Är du 60+ och vill vara med på ett hälsoäventyr?
  $published Vår idrottskonsulent Carina blev förra veckan intervjuad av P4 Jämtland och fick berätta mer om Senior Sport School som startar våren 2024 i Östersund. Lyssna här
 • Lystring folkbildande idrottsföreningar!
  $published 2023 börjar så småningom gå mot sitt slut. Det betyder att alla planeringsmöten, taktiksnack, matchanalyser, föreläsningar, teoripass, tävlingsarrangemang, organisationsprocesser, föreningsutvecklande insatser – ja i princip allt som skett i grupp utanför själva tränings- eller matchtillfället ska rapporteras till oss på RF-SISU. Många föreningar har fått ekonomisk stöttning kopplat till deras folkbildning. Vi välkomnar med öppna armar (och lite tilltugg) till flera öppna, drop-in träffar i distriktet för att hjälpa er med detta.
 • Beslut om totalt väskförbud på större evenemang
  $published Utifrån det rådande läget i samhället och att terrorhotnivån ligger på en fyra har Polismyndigheten fattat beslut om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige.