Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

Ingen information tillgänglig

Nyheter från distriktet

 • Semsterstängt
  Vecka 25-32 håller kansliet semesterstängt.
 • Ansök till Ryttarutveckling nivå 2
  Är du medlem i en klubb i Mittsvenska distriktet och rider hoppning eller dressyr så kan du söka till Svenska Ridsportförbundets Utvecklingsmodell nivå 2 som genomförs på distriktsnivå. Sista ansökningsdag är 16 augusti.
 • Save the date! Föreningskonferens 2024
  Den 20-21 september arrangerar vi den årliga Föreningskonferensen.
 • Stoppa kvarkan 2024
  Den 6 maj gick startskottet för årets upplaga av Stoppa Kvarkan som i år har temat ”BÄST” - att göra det som är bäst för hästarna. Årets kampanj pågår 6-12 maj. Passa på att lära dig mer om kvarka och smittskydd och hjälp till att sprida materialet via #stoppakvarkan och #SAW2024.
 • Kramfors RK vinner
  Årets vinnare av Radiosportens parasportpris är Kramfors ridklubb.
 • Hästägarförsäkran
  Hästägarförsäkran, vad gäller egentligen när du anmäler dig till tävling
 • Inbjudan till digital Styrelseutbildning den 20 maj
  Denna utbildning är kostnadsfri! Vi ser detta som en viktig del i kompetensutveckling och något som gynnar alla våra föreningar.

Nyheter SvRF

 • Nominera Årets ridskolehäst!
  $published Ridskolehästar gör ett av ridsportsveriges viktigaste hästjobb och betyder så mycket för så många. Nominera till priset Årets ridskolehäst, som presenteras av Stora Enso och delas ut på Ryttargalan.
 • Trygga team: Milen inget hinder för Vindelns Ridklubb
  $published Love Laine, 20, från Mockträsk utanför Boden har 150 mil till finalen i Folksam Ponnyallsvenska. Till lagkamraterna i Vindelns Ridklubb utanför Umeå är det 30. Men det hindrar inte lagsammanhållningen. - Vi ses på tävlingar och olika träffar och är ett väldigt härligt gäng. Det är aldrig några konstigheter. Alla är på samma spår, säger han.
 • Nicole Holmén: ”Var snäll och en schysst kompis”
  $published Som förebild och lagkamrat gäller det att vara schysst; ”Du ska bara vara snäll mot alla. Och det kan ju inte vara så svårt ”. Det säger hoppryttaren Nicole Holmén som tipsar om trygga team och peppar finalisterna i Folksam Ponnyallsvenska inför start i Falsterbo Horse Show. Här är några av hennes tips.
 • Petronella Andersson etablerade ny stjärnhäst - dubbelnolla i Aachens Nations Cup
  $published Två omgångar över 1,60 vid världens mest traditionsrika nationshoppning. Då slog Petronella Andersson och Opaline de W&S till med två felfria rundor inför 40 000 på läktaren i tyska Aachen. – Fantastiskt fina rundor, det är en jättefin häst som hon har matchat så bra, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.
 • Här är svenska EM-laget i WE
  $published Nu är laguttagningen till EM i working equitation för seniorer klar och det är en stark trupp med stor erfarenhet som skickas till Oboriste, Tjeckien i september.
 • Ny karenstids- och förbudslista
  $published Svenska Ridsportförbundets förbundsveterinär Peter Kallings informerar om ändringar och förtydliganden i Karenstids- och förbudslistan för tävling. De nya bestämmelserna gäller från och med idag, den 1 juli 2024.

RF-SISU Jämtland-Härjedalen

 • Emil Persson är årets idrottare och Jämtland Basket årets lag 2023
  $published Som traditionen bjuder delas varje år pris ut till årets idrottare och lag i Jämtland-Härjedalen. Längdskidåkaren Emil Persson, är 2023 års främste idrottare och Jämtland Basket tog hem titeln inom lagidrotten.
 • Åre Klätterklubb i samverkan med RF-SISU J-H stärkte gemenskapen och engagemanget med medlemskväll
  $published I en värld där gemenskap och engagemang utgör hjärtat hos varje idrottsförening, har Åredalens Klätterklubb samverkat med idrottskonsulent Camilla Lindblad för att stärka banden mellan medlemmarna i klubben. Genom att använda resursstöd från RF-SISU Jämtland-Härjedalen skapade klätterklubben en minnesvärd medlemskväll, där värdegrund, planering och samvaro stod i fokus.
 • Året som gått
  $published 2023 har varit ett år där det blivit tydligt vad viktigt det är med allt positivt som händer i alla föreningar i länets kommuner. Aktivitets- och deltagarnivåerna för barn- och ungdomsverksamheten har i stort återhämtat sig efter pandemiåren och de flesta föreningar har tagit sig igenom de utmaningar som kom med den och bedriver en fantastisk verksamhet.
 • Elitidrottares utmaningar med psykisk ohälsa och beroenden
  $published Nyligen släpptes rapporten Elitidrottares spelproblem – en fallstudie av svensk ishockey – där det framkommer att manliga ishockeyspelare på elitnivå har tre till fyra gånger oftare spelproblem jämfört med män i befolkningen i övrigt. Studien visar också att problem med spelande är vanligare bland de elitidrottare som har psykiska besvär och högre alkoholkonsumtion än genomsnittet.
 • Uppdaterade avtal för IdrottOnline och Integrationstjänster
  $published Den 14 december uppdaterdes avtalet om nyttjande av IdrottOnline samt licensavtalet för Riksidrottsförbundets integrationstjänster. De nya avtalen ersätter de tidigare avtalen för IdrottOnline, Läsa till IdrottOnline (Importer), Läsa från IdrottOnline (Export Service) samt RF:s API:er.
 • Kost, kamratskap och värdegrund i fokus för Brunflo Ishockeyklubbs U14 lag
  $published För att utvecklas och att försöka främja en hälsosam och sammanhållen idrottsmiljö kontaktade Brunflo Ishockeyklubbs U14 ledare Dan Jönsson på RF-SISU Jämtland-Härjedalen. Ledarnas önskan var att kunna integrera viktiga aspekter av kost, träning, kamratskap och värdegrund i lagets vardag. Två möten hölls, varav det första fokuserade på fysisk hälsa och det andra på att bygga en positiv och respektfull kultur.