Nyhetsbrev december 2023

Gå in och läs vårt sista nyhetsbrev för i år och se vad som är på gång i distriktet!

Ridsport i Halland 2023 - Vår ordförande har ordet!

Detta år har varit fritt från fokus på pandemier, vi har kunnat fokusera på ett normalår vad gäller vår verksamhet med tävlingar och utbildningar. Det är givetvis positivt.

Vi vet att många klubbar har det tufft ekonomiskt till följd av det instabila läget i vår omvärld. Det är beundransvärt att ni lyckas hitta sätt att överleva, bra jobbat!

Vårt uppdrag i distriktet är att utveckla ridsporten och stödja våra medlemmar. Vi är många som gör vårt yttersta och tillsammans med förtroendevald i våra klubbar tycker vi att arbetet går framåt. Man önskar alltid att det skulle gå fortare, men vi är alla ideella och då får det ta den tid som behövs.

Vi kan glädjas åt att nu i höst så bildade vi fem arbetsgrupper som har till uppdrag att djupdyka i viktiga områden. Följande grupper:

  1. Trygghetsfrågor - sammankallande Emma Mårtensdotter
  2. Stämman 2025 - sammankallande Thomas Magnusson
  3. Kommunikation - sammankallande Jeannette Hedberg
  4. Funktionärer - Karolina Svensson
  5. Hästvälfärd - sammankallande Eva Åkerström

Tanken är att grupperna ska arbeta fram planer för vad vi i Hallandsdistriktet tycker är problemområden och på vilket sätt vi tillsammans kan förbättra respektive områden. Vi ser gärna att vi kan ta med oss en del förslag för diskussion på ridsportforum som går av stapeln hösten 2024.

Är det någon bland er i klubbarna som känner er manade att bistå med er kunskap så är ni hjärtligt välkomna att ingå i valfri grupp. Hör av er till kansliet eller sammankallande i respektive grupp.

Stort Tack för ert fantastiska och viktiga arbete, ni är värdefulla!

God Jul och Gott Nytt År

Hallands RF / Thomas Magnusson

TS

  • Hallandscupen kommer fortsätta under nästa år och vi kommer utöka med en cup i hoppning. Anmälan öppnar den 1 mars så håll utkik på våra sociala medier och anmäl er så ni har möjlighet att vara med i finalen nästa höst.
  • Nu är regler och anmälan ute för allsvenskan 2024. Gå in och anmäl era lag senast den 1 februari 2024! Här kan ni läsa mer.

RAS

  • Boka in helgen den 16-17 mars då vi tillsammans med RF-SISU Halland bjuder in till en inspirationshelg med Framgångsfaktorer för föreningar som driver ridskola. Under helgen kommer vi gå igenom verksamhetsplanering, föreningslära och ekonomistyrning för den hållbara ridskolan tillsammans med SvRF´s föreningsrådgivare Lotta Hillbom. Här kan ni läsa mer.
  • Den 15 februari kl 9.30-14.00 kommer vi att ha en ny nätverksträff för verksamhetsansvariga och ridskolechefer. Träffen kommer hållas på Halmstads fältrittklubb och mer info kommer inom kort.

DUS

KANSLIET

Önskar alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År! 🎅🎄


Publicerad: